Accesați aici versiunea facilă pentru persoanele cu dizabilități

Data: 29.03.2017

Sectorul 1 va beneficia de baze sportive de ultimă generație

Primăria Sectorului 1, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au semnat astăzi, 29 martie 2017, un parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii olimpice din această zonă administrativă.

Astfel, sportul recreativ și cel de performanță vor beneficia de baze dedicate pentru pregătirea elevilor, dar și a viitorilor campioni.

Până în prezent, cele șase sporturi incluse în proiect sunt: judo, scrimă, natație, atletism, rugby și polo. Federațiile sportive vor oferi know-how, prin antrenori și colective tehnice. În perioada următoare se vor identifica terenurile pentru amplasarea noilor baze sportive.

În urma acordului, se vor înființa în Capitală noi școli sportive. Primarul Sectorului 1 are discuții cu Ministrul Tineretului și Sportului pentru înființarea unei instituții de învățământ de acest tip în zona Ștrandului Tineretului.

  Semnatarii parteneriatului, Inspectorul General Adjunct, Liliana Maria Toderiuc, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, multiplul campion olimpic la scrimă Mihai Covaliu, și Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au subliniat importanța practicării sporturilor de către copii și adolescenți.

"Investițiile în bazele sportive noi înseamnă investiții în viitorul copiilor noștri care, prin practicarea unui sport, se vor dezvolta armonios și vor sta departe de viciile lumii moderne. În plus, prin acest parteneriat se creează premisele ca Sectorul 1 să devină principala pepinieră de campioni olimpici a României", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

De asemenea, acest model de colaborare între cele trei instituții se dorește a fi un model de bune practici pentru ceilalți primari bucureșteni, dar și pentru cei din țară.
Sectorul 1 va beneficia de baze sportive de ultimă generațiehttp://primariasector1.ro/foto/articles/comunicatepresa/parteneriat-primaria-sector-1-si-cor.jpg