Accesați aici versiunea facilă pentru persoanele cu dizabilități

Data: 06.08.2018

Primăria Sectorului 1 continuă războiul împotriva celor care poluează aerul Capitalei

38 de amenzi în valoare totală de  13.600 lei au fost aplicate, în ultima săptămână, conducătorilor auto care transportă deșeuri cu încălcarea legislației în vigoare

Primăria Sectorului 1 continuă războiul împotriva celor care poluează aerul Capitalei. Poliția Locală Sector 1 a aplicat, în ultima săptămână, un număr de 38 de amenzi, în valoare totală de 13.600 de lei, conducătorilor auto care transportă deșeuri cu încălcarea legislației în vigoare.

Polițiștii locali au acționat în perioada 31.07-05.08.2018, 24 de ore din 24, pentru identificarea conducătorilor auto care transportă deșeuri fără să dețină Acordul de transport deșeuri rezultate din activitatea proprie eliberat de către Primăria Municipiului București, în conformitate cu prevederile art.15 din Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr.120/2010 (HCGMB), privind normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București. De asemenea, polițiștii locali au acționat pentru sancționarea nerespectării obligației de a se lua măsuri de etanșare corespunzătoare a utilajelor care transportă deșeuri, inclusiv acoperirea cu prelată, pentru a preîntâmpina împrăștierea acestora și a evita degradarea stării de salubritate a arterelor de circulație.

Astfel, în această perioadă, au fost aplicate 33 de amenzi în valoare totală de 6.600 de lei pentru lipsa acordului de transport deșeuri rezultate din activitatea proprie, două amenzi în valoare totală de 4.000 de lei pentru neetanșarea corespunzătoare a utilajelor de transport deșeuri și trei amenzi în valoare de 3.000 de lei pentru lipsa prelatei care preîntâmpină împrăștierea deșeurilor.

"Războiul nostru cu mafia gunoaielor din București va continua până când cetățenii Sectorului 1 vor respira un aer curat, bun de respirat.  Am declarat toleranță zero celor care poluează aerul Capitalei și produc atâtea neplăceri locuitorilor Sectorului 1 și nu numai", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Acțiunea Poliției Locale Sector 1 s-a realizat în baza Planului de Acțiune nr.639/31.07.2018, ca urmare a numeroaselor sesizări ale cetățenilor cu privire la disconfortul olfactiv generat de deșeurile depozitate în cadrul Centrului de Management Integrat al deșeurilor SC Iridex Grup Import – Export și cu privire la faptul că se depozitează frecvent deșeuri pe terenurile virane din proximitatea gropii de gunoi.

De la începutul anului și până în prezent au fost aplicate un număr de 173 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale în vigoare, potrivit HCGMB nr.120/2010 privind normele de salubrizare în Municipiul București, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 136.500 de lei.

Pentru combaterea poluării mediului, astfel de acțiuni întreprinse de polițiștii locali ai Sectorului 1 vor avea un caracter permanent. 
 

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com
Primăria Sectorului 1 continuă războiul împotriva celor care poluează aerul Capitaleihttp://primariasector1.ro/foto/articles/comunicatepresa/politia-locala-amenzi-soferi-gunoi.jpeg