Data: 27.06.2016

Reducere de 10% pentru plata integrală a impozitelor locale până pe 30 iunie

Bucureștenii din Sectorul 1 mai au la dispoziție câteva zile pentru a-și achita cu reducere impozitele locale. Contribuabilii, persoane fizice, care își achită integral, cu anticipație, până la 30 iunie 2016, obligațiile fiscale beneficiază de o reducere de 10%, potrivit legislației în vigoare.
Până în prezent și-au achitat integral impozitele locale  un număr de 125.347 contribuabili persoane fizice, ceea ce înseamnă aproape 74% din totalul acestora. Suma totală achitată de aceștia se ridică la 42.268.578 lei.

În cazul în care impozitele locale, aferente anului fiscal 2016, nu sunt plătite anticipat, acestea pot fi plătite în două tranşe egale, la termenele scadente, respectiv 30.06.2016 şi 30.09.2016.

Pentru a reduce birocrația, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția cetățenilor o infrastructură modernă și eficientă, care să le permită să-și achite contribuțiile la bugetul local în cel mai scurt timp și în condiții de deplină siguranță. Astfel, contribuabilii din această zonă administrativă pot opta pentru o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:
 Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
 Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
 Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
 Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;
 Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Pe lângă modalitățile moderne de plată a taxelor și impozitelor locale, cetățenii din Sectorul 1  își pot achita contribuțiile la  bugetul local și în numerar la cele patru casierii puse la dispoziția lor de administrația locală.

Programul cu publicul al centrelor de încasare din Str. Piața Amzei nr. 13, Calea Griviței nr. 208, Str. Pajurei nr. 13 și Măguricea nr. 20 A  este luni, marți, joi și vineri, în intervalul orar 08.30-16:30, iar miercuri între orele 08.30-18.30. Totodată, casieria din incinta Primăriei Sectorului 1 – Bulevardul Banu Manta nr.9 are program cu publicul luni, marți, miercuri, vineri între orele 08.30-16:30 și joi în intervalul 08.30-18.30.
Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail : presa.primaria1@gmail.com