Data: 30.06.2016

Suspiciuni de fals în acte la Direcția Publică de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Sector 1

La Direcția Publică de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Sector 1 sunt suspiciuni că s-a săvârșit de către un funcționar din cadrul instituției infracțiunea de fals în acte.  Acestea sunt concluziile preliminare ale unui control demarat la începutul lunii iunie la departamentul de Stare Civilă Sector 1 de către Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București. Este vorba despre un control ce privește gestiunea certificatelor de naștere ce se desfășoară din trei în trei luni.

Potrivit  acestui control, există suspiciuni că un funcționar din cadrul Direcției Publice de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Sector 1 ar fi falsificat în mai multe rânduri certificate de naștere. Această persoană ar fi preluat în mod ilegal cereri de eliberare a unor certificate de naștere în afara departamentului de Stare Civilă Sector 1, după care le soluționa în interiorul instituției și le predea tot ilegal beneficiarului în exteriorul clădirii unde își desfășura activitatea.

  Primăria Sectorului 1 va reveni cu amănunte despre acest caz după finalizarea activității desfășurate de echipa de control a Direcției Generale de Evidență a Persoanelor a Municipiului București și la nevoie va sesiza organele de cercetare penală.Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com