Data: 05.09.2016

Primăria Sectorului 1 a început deratizarea

Activitatea de deratizare a început astăzi în Sectorul 1, în prima etapă fiind cuprinse parcurile Bazilescu și Kiseleff. Conform planurilor de acțiune, combaterea șobolanilor se va face în parcuri, școli și piețe, în locurile de joacă pentru copii, spațiile verzi din jurul blocurilor, zonele din apropierea ghenelor de gunoi și platformele de depozitare a gunoiului de pe domeniul public. Campania de deratizare a domeniului public al Sectorului 1 va dura până la data începerii sezonului rece (15 noiembrie 2016).

Prestatorul serviciului de deratizare din Sectorul 1 efectuează, în prealabil, o inspecție în teren pentru a identifica zonele frecventate de rozătoare de pe domeniul public.

Menționăm că substanța folosită pentru deratizare face parte din clasa raticidelor și nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor de companie, în conformitate cu normele Uniunii Europene. Eventualele cadavre de rozătoare vor fi colectate de pe domeniul public de către compania de salubrizare, în conformitate cu uzanțele legale.

Printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, serviciul public de deratizare (combaterea șobolanilor) a fost delegat Primăriei Sectorului 1 pentru întregul domeniu public administrat. Reamintim că serviciile de deratizare au fost până acum efectuate printr-un contract încheiat de Primăria Municipiului București, pentru întregul municipiu.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13 int. 205
E-mail: presa.primaria1@gmail.com