Data: 19.04.2017

INVITAȚIE DE PRESĂ: Începe extinderea sistemului danez de educație în creșele și grădinițele din Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 începe extinderea conceptului danez de educație, adaptat contextului din România, în creșele și grădinițele pe care le administrează. Conferința de presă de lansare a acestui proiect va avea loc joi, 20 aprilie 2017, începând cu orele 10:00 la "Centrul Româno-Danez pentru Educație Integrată" de pe Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17.
 
La acest eveniment vor participa Ambasadorul Danemarcei în România, Excelența Sa Karsten Vagn Nielsen, Viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, Președintele Consiliului Local Sector 1, Alexandru Ștefan Deaconu, Directorul Direcției Generale de Asistența Socială și Protecția Copilului Sector 1, Dănuț Ioan Fleacă, Pro Rectorul VIA University College, Erik Hygum și Președintele Asociației Centrul de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale Pro Vocatie, Georgeta Jurcan.

Informații Utile

Primăria Sectorului 1 a demarat în anul 2012, în colaborare cu "Villum Foundation & Velux Foundation" și VIA University College, Danemarca, un proiect pilot de implementare a sistemului danez de educație în creșele din sectorul 1, adaptat contextului din România. Astfel, în anul 2013 în Sectorul 1 a fost inaugurat Centrul Româno - Danez pentru Educație Integrată, aflat pe bulevardul Mareșal Averescu nr. 17, cu o capacitate de 30 de locuri. Modelul implementat în această creșă s-a bucurat de un mare succes în rândul comunității locale, fiind prima creșă din Romania cu o cerere de trei ori mai mare decât capacitatea centrului.

La sfârșitul lunii ianuarie 2017 Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul strategic de extindere a conceptului danez de educație, dupa modelul pilot RODACIE, în toate creșele, asigurându-se tranziția către grădinițele de stat din această zonă administrativă. Modelul danez de educație, unul dintre cele mai apreciate și mai performante din Europa, are în centru un copil fericit, autonom, cu iniţiativă şi creativitate într-un mediu pozitiv şi stimulativ.

Prezența unui reprezentant al instituției dumneavoastră la acest eveniment ne onorează.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.205
E-mail: presa.primaria1@gmail.com