Comunicate de presă

Finanțare prin PNRR: Sistem de semaforizare inteligentă pe mai multe artere din Sectorul 1

Data: 02.11.2022

Șoseaua București-Târgoviște, Bulevardul Bucureștii Noi și Calea Griviței sunt cele mai importante artere din Sectorul 1 care vor beneficia de un sistem de semaforizare inteligent și ultramodern. A fost aprobată finanțarea prin PNRR pentru modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă pentru Drumul Radial DR11: Șoseaua București-Târgoviște - Bulevardul Bucureștii Noi - Calea Griviței - Strada Berzei - Strada Vasile Pârvan - Splaiul Independenței.

Citește articolul

Opționale de limbi străine și cursuri de dezvoltare personală pentru elevi și preșcolari finanțate de la bugetul local

Data: 01.11.2022

Preșcolarii și elevii din ciclul primar care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de opționale de limbi străine, cursuri de dezvoltare personală, cursuri de dezvoltare sportivă și cursuri de dezvoltare a motricității. Consiliul Local Sector 1 a aprobat în unanimitate în ședința de astăzi proiectul "Educație și viitor pentru toți" inițiat de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit prevederilor acestui...

Citește articolul

Proiecte respinse în ședința de astăzi a Consiliului Local: Panouri fotovoltaice pe școli, plata recenzorilor și strategia pentru digitalizarea Primăriei

Data: 24.10.2022

Montarea și punerea în funcțiune de panouri fotovoltaice pe 10 unități de învățământ, fondurile pentru plata personalului care a participat la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din Sectorul 1 și strategia pentru digitalizarea Primăriei acestea sunt principalele proiecte inițiate de către edilul Clotilde Armand și care au fost respinse în ședința de astăzi a Consiliului Local Sector 1.

În concret, este vorba despre următoarele proiecte:

...

Citește articolul

Clotilde Armand: “Consilierii PNL și PSD au distrus astăzi proiectul Termoficare de la Soare”

Data: 24.10.2022

Consiliul Local Sector 1 a hotărât în ședința de astăzi, 24 octombrie 2022, că doar două blocuri din această zonă administrativă vor intra în programul "Termoficare de la Soare". Potrivit unui amendament promovat de către un grup politic din Consiliul Local, la proiectul de hotărâre pentru aprobarea criteriilor de selecție a blocurilor în vederea implementării unui Proiect pilot "Termoficare de la Soare", acest program va fi implementat la două blocuri din Sectorul...

Citește articolul

Mamografii și ecografii mamare gratuite pentru femeile din Sectorul 1 la Complexul Multifuncțional Caraiman

Data: 17.10.2022

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, asigură gratuit, pentru al doilea an consecutiv, timp de o lună, servicii complete de investigații, consult și consiliere pentru prevenirea și reducerea cazurilor de cancer la sân. Astfel, în perioada 17 octombrie-17 noiembrie 2022, toate femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 69 ani, cu domiciliul în Sectorul 1, au acces gratuit la serviciile de mamografie și ecografie mamară oferite de Complexul Multifuncțional Caraiman...

Citește articolul

Distribuim tichetele de masă restante către persoanele vaccinate împotriva COVID-19

Data: 14.10.2022

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, distribuie începând de luni, 17 octombrie 2022, persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 tichetele de masă restante care au fost puse la dispoziția administrației locale de către Direcția de Sănătate Publică București în cursul săptămânii trecute. Facem precizarea că sumele necesare achiziționării acestor tichete de masă au fost virate de către Ministerul Sănătății către Direcțiile de...

Citește articolul

Sprijinim cetățenii Sectorului 1 afectați de criza energetică. Clotilde Armand: “Fiecare locuitor va primi un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei din banii economisiți de la operatorul de salubritate”

Data: 10.10.2022

Toți cetățenii Sectorului 1 vor beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local potrivit căruia cetățenii din această zonă administrativă, care au împlinit 18 ani, să beneficieze de acest sprijin financiar.

"Oferim 200 milioane lei locuitorilor Sectorului 1. Este vorba de un sprijin financiar sub forma de tichet...

Citește articolul

Finanțare fără precedent pentru Sectorul 1: Primăria depune proiecte în valoare de 100 milioane € prin PNRR

Data: 06.10.2022

Sectorul 1 poate beneficia de investiții fără precedent din fonduri europene prin care vor fi finanțate proiecte esențiale pentru comunitatea locală. Este vorba despre fonduri în valoare totală de peste 440 milioane lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) destinate consolidării, reabilitării termice și renovării energetice a 11 imobile ale unor unități de învățământ din această zonă administrativă, creșterii performanței energetice a blocurilor din Sectorul...

Citește articolul

Punem la dispoziția locuitorilor Sectorului 1 informații complete și actualizate despre Programul “Termoficare de la Soare”

Data: 05.10.2022

Ești locuitor al Sectorului 1? Ai în proprietate o locuință într-un bloc reabilitat termic? Îți dorești ca imobilul în care stai să intre în programul "Termoficare de la Soare", derulat de Primăria Sectorului 1, prin care se obține stabilitate și independență energetică prin intermediul pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice?

În spiritul transparenței care ne caracterizează, începând de astăzi, pe site-ul www.primariasector1.ro regăsești...

Citește articolul

Scoatem la licitație spațiul comercial de pe Strada Radu Beller nr. 5-7

Data: 05.10.2022

Primăria Sectorului 1 asigură o transparență deplină a procesului de vânzare a spațiilor comerciale din această zonă administrativă. Informăm persoanele interesate că organizăm licitație publică deschisă cu strigare, în vederea vânzării unui spaţiu comercial situat în București, pe Strada Radu Beller nr. 5-7, parter și subsol, înscris în CF nr. 254907-C1-U11 a Municipiului București, Sector 1.

Este vorba despre un spațiu comercial în suprafață utilă totală...

Citește articolul

Comunicate de presăhttps://primariasector1.ro/images/revista.jpg