Comunicate de presă

Consiliul General ne-a împuternicit să achiziționăm sediul Liceului "Nicolae Tonitza". Clotilde Armand: “Vom moderniza rapid întregul imobil”

Data: 29.09.2022

Sediul Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" de pe strada General Berthelot nr.56-58 va avea în continuare destinația de școală. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat în ședința de astăzi un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Sector 1 a fost împuternicit să achiziționeze în numele și pentru Municipiul Bucureşti acest imobil care fost retrocedat către Congregatio Jesu în luna iunie 2020.

Hotărârea de astăzi a CGMB...

Citește articolul

Expertiză BEI pentru implementarea în Sectorul 1 a celor mai bune măsuri de siguranță rutieră

Data: 26.09.2022

Primăria Sectorului 1 va beneficia de expertiza specialiștilor Băncii Europene de Investiții (BEI) pentru îmbunătățirea și implementarea Planului de siguranță rutieră a Sectorului 1. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și Vicepreședintele BEI, Christian Kettel Thomsen, au semnat în această dimineață un acord de consultanță prin intermediul căruia experții băncii vor sprijini specialiștii Primăriei Sectorului 1 să implementeze cele mai bune măsuri pentru reducerea numărului...

Citește articolul

Reorganizarea Primăriei Sectorului 1 din decembrie 2020 este legală

Data: 23.09.2022

Tribunalul București a hotărât că reorganizarea Primăriei Sectorului 1 realizată în luna decembrie 2020 la inițiativa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, este legală. În sentința de astăzi, 23 septembrie 2022, instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de mai mulți foști angajați ai structurilor administrației locale a Sectorului 1 desființate prin reorganizare.

Reamintim că în data de 04 decembrie 2020, Consiliul Local...

Citește articolul

Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu și Teatrul Excelsior „Masca” vor intra în reabilitare și modernizare

Data: 21.09.2022

Două clădiri culturale simbol ale cartierului Bucureștii Noi vor intra în reabilitare și modernizare pentru a fi redate circuitului cultural: Teatrul de Vară "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu și Teatrul Excelsior "Masca".

Licitația pentru achiziția contractului de proiectare și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții "Consolidarea, Modernizarea și Restaurarea imobilului Teatrului de Vară "Nicolae Bălcescu"...

Citește articolul

Peste 3.000 de elevi din Sectorul 1 beneficiază de after-school în anul școlar 2022-2023

Data: 20.09.2022

Primăria Sectorului 1 vine și în acest an școlar în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii după terminarea orelor de curs și continuă derularea programului after-school. Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința de ieri, 19 septembrie 2022, la propunerea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr.311/12.10.2018 privind aprobarea implementării programului "Educație pentru viață" (program de tip after-school)...

Citește articolul

Sectorul 1: Linia telefonică gratuită pentru seniori, 0800.800.063, este disponibilă non-stop

Data: 20.09.2022

Persoanele în vârstă din Sectorul 1 pot apela, la orice oră și în orice zi, linia telefonică gratuită și confidențială, 0800.800.063. Începând cu această săptămână, programul serviciului TelVerde "Persoane Vârstnice" este disponibil non-stop, de luni până duminică.

La numărul de telefon 0800.800.063, persoanele în vârstă stau de vorbă cu un operator specializat care îi ascultă și îi îndrumă către soluții adecvate nevoilor lor de informare,...

Citește articolul

Precizări cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportul Curții de Conturi

Data: 19.09.2022

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, publicate de un partid politic, privind cel mai recent raport al Curții de Conturi, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

În spiritul transparenței și pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria Sectorului 1 a publicat integral, pe site-ul instituției, decizia Curții de Conturi, încă în data de 11 august 2022.

Nu există presupuse ''ilegalități'',...

Citește articolul

Clotilde Armand: “Consilierii generali liberali blochează accesul la educație a sute de copii din Cartierul Henri Coandă. Așa înțeleg ei să aplice proiectul România Educată”

Data: 15.09.2022

Copiii din Cartierul Henri Coandă ar putea beneficia în apropierea casei de un complex educațional modern, dotat cu toate facilitățile. Potrivit unui proiect elaborat de către specialiștii Primăriei Sectorului 1, în acest cartier urmează să fie construită o infrastructură școlară și sportivă completă formată din creșă, grădiniță, școală, sală de sport și bazin de înot.

Pentru a putea demara această amplă investiție, este nevoie de adoptarea de către...

Citește articolul

Clotilde Armand la Forumul Orașelor Verzi: “Avem soluții la cea mai amplă criză din istorie cu care se confruntă sectorul energetic din România”

Data: 06.09.2022

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a participat astăzi la Brașov la Forumul Orașelor Verzi (FOV), una dintre cele mai importante manifestări din România dedicate sustenabilității de mediu. Cu această ocazie, edilul Sectorului 1 a prezentat principalele programe ale Primăriei Sectorului 1 pentru reducerea poluării, folosirea energiei verzi și creșterea performanței energetice a clădirilor.

Este vorba, în primul rând, despre programul "Termoficare de la Soare",...

Citește articolul

Premieră pentru Sectorul 1: Am eliminat cursurile școlare în trei schimburi!

Data: 05.09.2022

Noul an școlar a venit cu vești bune pentru elevii care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1. Începând cu anul școlar 2022/2023, în premieră pentru Sectorul 1, în nicio unitatea de învățământ din această zonă administrativă nu se mai învață în trei schimburi. Administrația locală a Sectorului 1 a rezolvat criza de spațiu de la acele unități de învățământ care erau supraglomerate și unde se învăța până acum în trei schimburi.

"Principala...

Citește articolul

Comunicate de presăhttps://primariasector1.ro/images/revista.jpg