Comunicate de presă

Bazin olimpic ultramodern pentru campionii înotului românesc

Data: 02.09.2022

Sectorul 1 va avea un bazin olimpic la standarde europene unde sportivii care practică înotul de performanță se vor putea antrena și vor putea participa la întreceri în cele mai bune condiții. Primăria Sectorului 1 a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) achiziția de ''Proiectare, Asistență tehnică și Execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții Bazin olimpic" la Colegiul Tehnic Media, strada Jiului nr.163.

Este vorba...

Citește articolul

Demarăm procedurile de expropriere a vilei lui Mihail Sadoveanu pentru extinderea Școlii “Pia Brătianu”

Data: 01.09.2022

Primăria Sectorului 1 are soluții pentru rezolvarea crizei de spațiu de la Școala Gimnazială "Pia Brătianu" pentru ca elevii din această unitate de învățământ să nu mai învețe în trei schimburi.

O primă soluție identificată o reprezintă amenajarea a patru săli de clasă, fiecare cu maximum 25 de elevi de la clasa pregătitoare, în clădirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Este vorba despre un spațiu amplasat la...

Citește articolul

Creștem calitatea serviciilor oferite locuitorilor din Sectorul 1 printr-un proiect cu fonduri europene

Data: 31.08.2022

Locuitorii Sectorului 1 vor beneficia de servicii administrative mai bune și mai performante prin derularea unui proiect cu finanțare europeană prin care administrația locală își propune implementarea unui sistem performant de management al calității.

Sectorul 1 al Municipiului București, în calitate de beneficiar, și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă,...

Citește articolul

Identificăm imobilele din Sectorul 1 cu fațade degradate. Proprietarii care nu le renovează vor plăti un impozit mai mare cu până la 500%

Data: 16.08.2022

Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, a demarat un amplu proces de identificare a imobilelor din această zonă administrativă care au fațadele degradate. De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au identificat un număr de 93 de imobile cu fațade degradate (blocuri sau locuințe unifamiliale) și au emis somații către proprietari pentru a remedia/restaura imobilul în termen de șase luni.

Dacă proprietarii nu renovează fațada imobilului...

Citește articolul

Primarul Sectorului 1 face plângeri penale împotriva celor care hărțuiesc și amenință funcționarii publici

Data: 15.08.2022

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, protejează funcționarii care sunt hărțuiți mediatic și amenințați public de persoane care sunt apropiate de anumite formațiuni politice.

La cea mai recentă ședință a Consiliului Local Sector 1, din 13 august, unii invitați, membri ai unui partid politic, au făcut acuzații neprobate și nefondate la adresa unor funcționari din cadrul Primăriei Sectorului 1. În acest context, primarul Sectorul 1 a anunțat că urmează să depună...

Citește articolul

Proiecte importante pentru comunitatea locală, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Sectorului 1

Data: 12.08.2022

Mai multe proiecte importante pentru comunitatea locală vor fi dezbătute vineri, la ora 12.00, în ședința Consiliului Local al Sectorului 1. Pe ordinea de zi sunt incluse proiecte care vizează mai multe domenii esențiale: investiții în infrastructură și mediu, digitalizarea administrației, atragerea de fonduri europene etc.

O parte din aceste proiecte au fost incluse din nou pe ordinea de zi după ce au fost respinse de mai multe ori de consilierii locali.

"Am...

Citește articolul

Publicăm raportul Curții de Conturi. Nu există presupuse ilegalități!

Data: 11.08.2022

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, prin care se induce opinia publică în eroare, Primăria Sectorului 1 face precizarea că, în urma controlului Curții de Conturi, s-au emis măsuri. Nu există presupuse ''ilegalități'', așa cum fals sunt rostogolite unele informații de o parte a mass-mediei.

În spiritul transparenței și pentru corecta informare a opiniei publice, publicăm integral decizia Curții de Conturi.

Serviciul...

Citește articolul

Deschidem parcarea de sub Pasajul Basarab pentru locuitorii din zona Nicolae Titulescu - Banu Manta

Data: 08.08.2022

Primăria Sectorului 1 va reda cetățenilor care locuiesc în zona Nicolae Titulescu - Banu Manta parcarea de sub Pasajul Basarab, închisă de mai bine de 10 ani.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, în ședința de astăzi, 8 august 2022, Hotărârea privind transmiterea din administrarea CGMB în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcajului suprateran exterior, sub pasaj Barasab, aferent obiectivului de investiții "Pasaj rutier denivelat...

Citește articolul

Edilul Sectorului 1 solicită sprijinul cetățenilor pentru deschiderea parcării de sub Pasajul Basarab

Data: 01.08.2022

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, face apel la cetățenii care locuiesc în zona Nicolae Titulescu - Banu Manta să o susțină în demersul de deschidere a parcării de sub Pasajul Basarab, închisă de mai bine de 10 ani.

Consiliul General al Municipiului București a respins, în ședința din 29 iulie 2022, cu 24 de voturi "pentru" și 25 de "abțineri", Proiectul de hotărâre privind transmiterea din administrarea CGMB în administrarea Consiliului...

Citește articolul

Punct fix de recenzare deschis la Gara de Nord. Iată lista completă a celor nouă locații de recensământ din Sectorul 1!

Data: 26.07.2022

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor și pentru a da posibilitatea comunității locale să se recenzeze mai ușor, în Sectorul 1 a mai fost amenajat un punct fix de recenzare. Acesta funcționează la Gara de Nord, în imediata apropiere a Biroului de Informații, iar în cadrul său activează recenzori instruiți din cadrul Institutului Național de Statistică.

Astfel, în Sectorul 1 există nouă puncte fixe de recenzare, acoperind majoritatea cartierelor din această zonă...

Citește articolul

Comunicate de presăhttps://primariasector1.ro/images/revista.jpg