Documente necesare pentru înscrierea recenzorilor

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să aibă calitatea de recenzori în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor din Sectorul 1, punem la dispoziția acestora mai multe documente, în funcție de categoria pentru care optează.

1. Cerere tip de înscriere recrutare recenzori pentru autorecenzarea asistată (ARA). Este vorba despre persoanele care îi vor ajuta, în calitate de recenzori, pe acei locuitori care optează pentru autorecenzare în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor și nu au cunoștințele de IT necesare să facă această activitate fără consiliere. Cetățenii care doresc să aibă calitatea de recenzori pentru autorecenzarea asistată din Sectorul 1 se pot înscrie până în data de 24 februarie 2022. Autorecenzarea asistată se va desfășura în perioada 14 martie-15 mai 2022.

2. Cerere tip de înscriere recrutare recenzori colectare date în teren. Este vorba despre persoanele care vor colecta datele în teren, prin interviuri față în față (cu ajutorul tabletelor). Cetățenii care doresc să aibă calitatea de recenzori care vor colecta datele în teren se pot înscrie până în data de 15 aprilie 2022. Colectarea datelor de către recenzorii în teren, prin interviuri față în față (cu ajutorul tabletelor), se va desfășura în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

3. Cerere tip de înscriere recrutare recenzori șefi. Aceste persoane îi vor coordona pe recenzorii care vor colecta date în teren. Cetățenii care doresc să aibă calitatea de recenzori șefi se pot înscrie până în data de 15 aprilie 2022. Recenzorii șefi își vor desfășura activitatea în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

4. Punctaj pentru selectarea recenzorilor ARA/ recenzorilor care colectează date în teren.

5. Punctaj pentru selectarea recenzorilor șefi.

6. Contractul cadru de servicii al recenzorilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021. Atribuțiile personalului de recensământ se regăsesc în modelul contractului cadru prevăzut în Anexa nr. 2 a Hotărârii Guvernului nr.145/2022 privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului și a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021.