Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Ajutăm refugiații din Ucraina

Îți mulțumim că ești solidar și găzduiești persoane refugiate din Ucraina!

Ai o locuință în Sectorul 1 și, în aceste momente grele, când traversăm cea mai gravă criză umanitară de la al Doilea Război Mondial încoace, găzduiești, în semn de solidaritate, persoane care s-au refugiat din calea conflictului armat din Ucraina?

Te informăm că, pe lângă decontarea cheltuielilor cu hrana, beneficiezi și de decontarea cheltuielilor cu cazarea acestor persoane. Menționăm că decontarea banilor pentru cazare se face începând cu data de 08 aprilie 2022, odată cu adoptarea Hotărârii nr. 494/2022 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 336/2022 privind stabilirea mecanismului de decontare din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență/Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a cheltuielilor cu hrana cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice.

Potrivit art. 1 alin. (10) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 15/2022 se decontează cheltuielile cu hrana și cazarea în valoare de 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană și 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare.

Pentru a beneficia de decontarea acestor sume de bani, cetățenii care au o locuință în Sectorul 1 și găzduiesc persoane refugiate din zona conflictului armat din Ucraina, trebuie să depună, în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă, o cerere la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9 sau să o transmită pe adresa de e-mail: registratura@primarias1.ro.

Documente necesare pentru decontarea cheltuielilor

Cererile de decontare a cheltuielilor trebuie însoțite de o declarație pe proprie răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere, copia actului de identitate al solicitantului și documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite aceste persoane.

Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeași locuință.

– Cerere (ANEXA 1)- Descarca in format Word | Descarca in format PDF
– Declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere (ANEXA 2) – Descarca in format Word | Descarca in format PDF

Primăria Sectorului 1 mulțumește cetățenilor Sectorului 1 care, în aceste momente grele pentru poporul ucrainean, sunt solidari cu victimele acestei agresiuni și care găzduiesc persoane care au fugit din calea războiului.

În urma agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, Europa traversează cea mai gravă criză umanitară de la cel de-al Doilea Război Mondial. În aceste zile, zeci de mii de ucraineni – femei, copii și persoane în vârstă au părăsit Ucraina pentru că acolo viața lor este pusă în pericol. Dacă agresiunea Rusiei va continua, fluxul de refugiați va crește.

În aceste momente grele pentru poporul ucrainean, este momentul să fim solidari cu victimele acestei agresiuni militare. Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția locuitorilor Capitalei, societății civile și mediului economic, care doresc vină în ajutorul refugiaților din Ucraina, atât un centru de donație produse cât și două conturi bancare în care pot fi donate sume de bani.

Poți dona produse la centrul din Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17

Administrația locală a Sectorului 1 a amenajat la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, din Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17, centrul de donații unde cetățenii și organizațiile neguvernamentale pot dona produse de strictă necesitate pentru refugiații din Ucraina

Pentru donații putem fi contactați non-stop la numărul de telefon 0734.454.543 sau, în timpul programului de lucru, la numărul de telefon al Serviciului Administrativ: 021/223.41.90 sau la adresa de e-mail: administrativ@dgaspc-sectorul1.ro.

Aici sunt acceptate la donație produse medicale (măști de protecție și dezinfectanți), îmbrăcăminte nouă/ nefolosită, produse de igienă (periuță și pastă de dinți, șampon, săpun, șervețele umede și produse pentru nou-născuți), prosoape și/sau pături călduroase, sau alimente neperisabile (biscuiți, conserve de carne/ pește/ pate, apă) etc.

Cei care vor să ne sprijine în această acțiune umanitară sunt rugați să sune la numărul de telefon al Poliției Locale Sector 1 – 021/9540 – număr apelabil non- stop.

Conturi de donații pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina

Primăria Sectorului 1 a deschis două conturi bancare în care toate persoanele fizice șau juridice care vor să ajute pot să doneze bani pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina.
Datele primului cont sunt următoarele:
* CONT IBAN: RO34TREZ7015006XXX000216
* DENUMIRE CONT: Donații și sponsorizări
* Beneficiar: Sectorului 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
* CIF BENEFICIAR: 4505359
* BANCA: TREZORERIA SECTOR 1

În momentul în care este realizată donația, la rubrica „Detalii plată” trebuie făcută mențiunea „Ajutor pentru refugiații din Ucraina.”

Datele celui de-al doilea cont sunt următoarele:
* CONT IBAN: RO73RNCB0280001945250566
* DENUMIRE CONT: Acțiuni cu caracter umanitar
* Beneficiar: Sectorului 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
* CUI: 4505359
* BANCA: BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ

Sumele de bani strânse vor fi folosite de către administrația locală a Sectorului 1 pentru a achiziționarea de produse destinate persoanelor din Ucraina care s-au adăpostit în România din calea războiului. Este vorba despre produse medicale (măști de protecție și dezinfectanți), îmbrăcăminte nouă/ nefolosită, produse de igienă (periuță și pastă de dinți, șampon, săpun, șervețele umede și produse pentru nou-născuți), prosoape și/sau pături călduroase, sau alimente neperisabile (biscuiți, conserve de carne/ pește/ pate, apă) etc.

Contactează-ne la 021/9540 dacă poți asigura cazarea refugiaților!

Primăria Sectorului 1 a identificat până în prezent mai multe spații de cazare și a amenajat câteva sute de paturi care găzduieșc deja aproximativ 800 de persoane care s-au refugiat din Ucraina, însă numărul acestora crește de la o oră la alta. De aceea, administrația locală a Sectorului 1 face un apel către proprietarii de spații de cazare din această zonă administrativă să le pună la dispoziția celor care au fugit din calea războiului. Cei care vor să le asigure refugiaților un acoperiș, sunt rugați să sune la numărul de telefon al Poliției Locale Sector 1 – 021/9540 – număr apelabil non stop.

Avem convingerea că împreună – administrație locală, agenți economici și cetățeni – vom demonstra ce înseamnă solidaritatea unei comunității, parte a lumii libere, cu un popor care luptă pentru propria supraviețuire în fața unei agresiuni care încalcă flagrant drepturile omului și pune în pericol securitatea întregii lumi.

Sari la conținut