Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

„Educație pentru Viață”- proiect de tip after school

Primăria Sectorului 1 investește masiv și în derularea de programe educaționale inovative pentru elevii din această zonă administrativă. Unul dintre cele mai importante astfel de proiecte este proiectul de tip after school: „Educație pentru Viață”

În anul școlar 2023/2024, Primăria Sectorului 1 asigură o finanțare record pentru derularea acestui program esențial pentru elevii Sectorului 1: peste 24 de milioane lei, față de aproximativ 17 milioane lei în cursul anului școlar precedent.

Peste 3.500 de elevi din școlile și liceele din Sectorul 1 sunt înscriși în acest an școlar în acest program, prin intermediul căruia beneficiază, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 12:00-17:00, de masă caldă, de îngrijire, de un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și de ajutor în realizarea temelor pentru acasă din partea unor profesori dedicați.

Școlile și liceele în care se desfășoară în prezent programul „Educație pentru Viață” sunt următoarele: Școala Gimnazială Nr. 162, Școala Gimnazială nr. 183, Școala Gimnazială Nr. 178, Școala Gimnazială „Nicolae Grigorescu”, Școala Gimnazială „Sfinții Voievozi”, Școala Gimnazială Nr. 184, Școala Gimnazială Nr. 5, Școala Gimnazială Nr. 13, Școala Gimnazială „Geo Bogza”, Școala Gimnazială „Petre Ispirescu”, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, Școala Gimnazială nr. 181, Școala Gimnazială „Alexandru Costescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”, Școala Gimnazială „Sf. Nicolae”, Școala Gimnazială „Uruguay”, Școala Gimnazială „Pia Brătianu” – locația din Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17, Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev”, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță”, Scoala Gimnazială „Eugen Barbu”, Școala Gimnazială „Pia Brătianu” – locația din Strada Petroffi Sandor nr. 14-16, Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Liceul Greco-Catolic „Timotei Cipariu”.

Menționăm faptul că Primăria Sectorului 1 a dat curs fără nicio discriminare tuturor solicitărilor venite din partea unităților de învățământ pentru a se înscrie în acest program.  Mai mult, dacă pe parcursul acestui an școlar vor mai exista solicitări din partea directorilor de școli sau licee, fie pentru completarea/modificarea numărului de elevi sau a unităților de învățământ participante, le vom da curs în regim de urgență și vom aloca de la bugetul local toate fondurile necesare.

Sari la conținut