Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Campanie de prevenire a consumului de droguri

Primăria Sectorului 1 a demarat în cursul lunii octombrie 2023 în liceele din Sectorul 1 cea mai amplă campanie de prevenire și conștientizare din România asupra consecințelor consumului de droguri.

Experți și foști consumatori de substanțe interzise susțin în cursul anului școlar 2023-2024 o campanie de informare și prevenire a consumului de droguri în toate liceele de stat din Sectorul 1. Grupul-țintă este alcătuit din elevii celor 176 de clase a IX-a din cele 41 de colegii și licee din Sectorul 1.

Având în vedere că, în prezent, acțiunile de prevenire a consumului de droguri la nivel național sunt puține ca frecvență și adesea învechite, iar metodologia este adesea depășită moral și ineficientă în practică, campania noastră este bazată pe cele mai noi metode în domeniu astfel încât să nu plictisească și mesajul să ajungă la elevi.

Este o campanie bazată pe un sistem interactiv, în cadrul a  88 de sesiuni cu tema „Confesiuni despre droguri”, iar elevii au ocazia să afle informații despre flagelul reprezentat de consumul de droguri direct de la alți tineri care au trecut prin acest coșmar (fie aflați în procesul de recuperare, fie recuperați și care duc o viață responsabilă în prezent).

În cadrul sesiunilor sunt prezentate materiale video cu alte povești de viață ale unor foști consumatori de droguri și alte informații relevante și utile legate de consecințele consumului de droguri.

Sari la conținut