Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Termoficare de la Soare

Acest proiect a fost supus votului în Consiliul Local de nenumărate ori. Nu a fost aprobat încă. Imediat ce va primi o majoritate a voturilor în Consiliul Local va fi implementat.

Primăria Sectorului 1 propune, într-o formă accesibilă, un program important de eficientizare energetică a blocurilor, pe două componente esențiale: „Rabla pentru Ascensoare” și „Termoficare de la Soare”. Proiectul Regulamentului privind Măsurile de Îmbunătățire a Eficienței Energetice la nivelul locuintelor multifamiliale din Sectorul 1 a fost pus în dezbatere publică pe site-ul instituției noastre și așteptăm de la dumneavoastră sugestii sau opinii pentru îmbunătățirea lui.

Finanțăm integral instalarea de pompe de căldură și de panouri fotovoltaice

A doua măsură de eficientizare energetică pe care dorim să o implementăm este „Termoficare de la Soare”,  prin care finanțăm integral (100%) de la bugetul local al Sectorului 1 lucrările pe care dumneavoastră le derulați pentru instalarea în imobilul în care locuiți de sisteme eficiente de producere a energiei electrice, termice și a apei calde menajere. Este vorba de instalarea de pompe de căldură și de montarea de  panouri fotovoltaice pe terasele blocurilor, o modalitate de încălzire a imobilului bazată pe energie regenerabilă și pe tehnologii de ultimă generație.

Sunt eligibile pentru a primi finanțare pentru acest proiect următoarele Asociații de proprietari:

 • Asociațiile de proprietari să fie constituite în blocuri reabilitate termic;
 • Nu sunt în curs de dizolvare;
 • Nu au datorii către bugetul local sau bugetul de stat;
 • Nu sunt în insolvență sau faliment;
 • Nu au bunuri poprite, executate silit sau proceduri de recuperare de creanțe inițiate împotriva lor.

Potrivit proiectului, pentru obținerea finanțării din partea Primăriei Sectorului 1, asociațiile de proprietari trebuie să depună la instituția noastră următoarele documente:

 • Cererea de finanțare;
 • Hotărâre judecătorească de înființare a asociației de proprietari;
 • Hotărâre privind aprobarea membrilor/reprezentanților asociației de proprietari în vederea accesării finanțării;
 • Certificat fiscal ANAF și DITL – fără datorii;
 • Declarație din care să reiasă ca nu este poprit contul, ca nu sunt în derulare procese având ca obiect executarea asociației de proprietari;
 • Certificatul Energetic al imobilului.

Precizăm faptul că Serviciile de proiectare și execuția lucrărilor de montare și punere în funcțiune a sistemului modular de producere a energiei electrice, termice și apă caldă menajeră se vor deconta în proporție de 100%, fără a depăși indicatorii tehnico-economici maximali conform formulelor de calcul din Anexa 2 – ”Implementarea programului de eficientizare energetică a cladirilor de locuințe multifamiliale din Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti, prin montarea de module standardizate de pompe de caldură și panouri fotovoltaice”.

Proiectul s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul oficial al instituției noastre, la Secțiunea „Transparență”, Rubrica „Proiecte supuse dezbaterii publice” și am ținut cont de toate observațiile și propunerile venite din partea reprezentanților asociațiilor de proprietari.

Până acum am încercat să obținem votul Consiliului Local pentru a face aceste investiții de către Primărie. Regăsiți Proiectul inițial ”Termoficare de la Soare” accesând următorul link – Proiectul 53Regulamentul Măsurilor de Îmbunătățire a Eficienței Energetice la nivelul locuintelor Multifamiliale din Sectorul 1 al Municipiului București “Rabla pentru Ascensoare” și “Termoficare de la Soare”: https://primariasector1.ro/transparenta/proiecte-supuse-dezbaterii-publice/

Având în vedere că au fost supuse la vot de nenumărate ori, fără succes, vă propunem o nouă abordare: să descentralizăm aceste investiții esențiale pentru comunitatea Sectorului 1.

Dumneavoastră, în calitate de proprietari ai apartamentelor din aceaste blocuri, cunoașteți cel mai bine care sunt prioritățile și problemele imobilului și ce investiții sunt prioritare aici. Avem convingerea că, prin derularea acestui program, vom implementa împreună revoluția energiei verzi în Sectorul 1 și vom deveni prima comunitate din România cu blocuri performante energetic.

Sari la conținut