Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Dotarea cu echipamente moderne și digitalizarea școlilor și liceelor – Proiect PNRR

În vara anului 2023 a fost semnat un contract de finanțare în valoare de 41 de milioane lei prin PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice specifice și echipamente digitale ultramoderne a 3 grădinițe, 25 de școli gimnaziale, 21 de licee sau colegii și 4 școli speciale din Sectorul 1.

Elevii trebuie să fie pregătiți în mod real pentru viață și pentru piața muncii, care este în continuă schimbare, și nu să fie doar colecționari de diplome care nu-i ajută la nimic. Prin acest proiect vom scoate din uz în integralitate mobilierul școlar vechi, echipamentele IT depășite și echipamentele uzate din sălile de sport și vom achiziționa dispozitive de ultimă generație pentru atelierele din liceele tehnologice (lăcătușerie, mecanică, media etc), cabinetele psihopedagogice și sălile de sport.

Astfel, un număr de 38 de săli de clasă vor fi dotate complet cu echipamente IT ultramoderne. Acestea sunt în cadrul unităților de învățământ care aparțin rețelei de învățământ profesional și tehnic (Colegiul „Dinicu Golescu”– 1 sală, Colegiul Tehnic  „Mircea cel Bătrân”– 11 săli, Colegiul Tehnic „Media”– 10 săli și Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu”– 16 săli).

Totodată, vor fi echipate patru ateliere de practică cu echipamente și materiale didactice specifice (Colegiul „Dinicu Golescu”–  un atelier de lăcătușerie, Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân”– atelier de mecanică, Colegiul Tehnic „Media”– atelier media și poligrafie și Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu”– atelier de practică).

Tot prin această investiție vor fi asigurate infrastructura și resursele tehnologice necesare pentru cele 53 de unități de învățământ din Sectorul 1 incluse în proiect, prin facilitarea accesului elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate. Prin proiect se propune dotarea a 36 de laboratoare informatice, din care cinci pentru unități de nivel preșcolar, precum și achiziționarea de echipamente pentru 608 săli de clasă/grupă și a 21 de laboratoare de științe pentru digitalizarea procesului educațional/de învățare.

Mai mult, va fi asigurată ridicarea standardului de calitate educațională în sălile de clasă/grupe prin dotarea a 404 săli de clasă/grupă, 32 de laboratoare de științe, respectiv 88 de cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport, cu mobilier adecvat vârstei și materiale didactice necesare.

Sari la conținut