Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Extindere și modernizare Liceul „Nicolae Tonitza”

Elevii talentați la pictură, sculptură, grafică, design și scenografie de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” vor beneficia de cele mai bune condiții de studiu. Primăria Sectorului 1 va extinde și moderniza sediul din Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 25-27 al acestui liceu de prestigiu al Capitalei.  Actuala clădire are un risc seismic ridicat, iar din acest motiv elevii au fost mutați într-un alt corp de școală.

Prin această investiție, administrația locală a Sectorului 1 va consolida întreaga clădire, va schimba toate instalațiile vechi, va reface în întregime termosistemul pentru eficientizarea energetică a clădirii și conformarea la standardele actuale nZEB, va recompartimenta sălile cu respectarea tuturor cerințelor și normativelor în vigoare în ceea ce privește securitatea la incendiu, precum și normativele specifice pentru unitățile de învățământ.

Noul imobil va avea un regim de înălțime de P+2E+ 3Er(retras), cu 20 de săli de clasă, bibliotecă, laboratoare ultramoderne, cabinete medicale, sală de sport cu vestiare, o sală multifuncțională și o sală de mese la ultimul etaj.

Prin această investiție, un număr de 734 de elevi vor avea asigurate cele mai bune condiții pentru a-și dezvolta creativitatea, pentru a performa și pentru a se pregăti să cucerească cele mai mari săli de expoziții ale lumii.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința din data de 29 ianuarie 2024 documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiții.

Sari la conținut