Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Reconstrucția Pieței Matache

Primăria Sectorului 1 va reconstrui Hala Matache și va revitaliza cartierul Buzești – Berzei. Punctul central al întregii investiții îl constituie Hala Matache (Subsol + Parter), unde administrația locală va integra elemente din construcția originală și care va păstra destinația de piață agro-alimentară. Primăria Sectorului 1 și-a propus să atragă aici producătorii din jurul Capitalei.

Pentru revitalizarea zonei din jurul pieței, Primăria Sectorului 1 implementează cele mai bune modele din alte capitale europene. Vrem să construim zece spații comerciale (Subsol + Parter+ Terasă circulabilă), parcare subterană – 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea stații de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spații verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc.

Toate pavilioanele pieței vor fi imobile cu o performanță energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape egal cu zero. Important: accesul auto va fi interzis în interiorul întregii zone.

A fost o muncă intensă timp de doi ani la faza birocratică a acestui proiect la care am lucrat împreună cu arhitecți de renume, cu membrii ai comunității din zonă, comercianții din piață și societatea civilă. În elaborarea proiectului am ținut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier și de cerințele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraș

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința din data de 28.12.2023 proiectul de reconstruire al Pieței Matache și de revitalizare a cartierului Buzești – Berzei. Este vorba de proiectul privind aprobarea documentației tehnico – economice și a indicatorilor tehnico-  economici ai obiectivului de investiții „Modernizare și  refuncționalizare/realizare construcție nouă – Piața Matache”.

Sari la conținut