Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

1 din 4 locuitori ai Sectorului 1 colectează selectiv la domiciliu

Publicat: 20.05.2014

Hârtia, plasticul, metalul și sticla sunt aruncate separat de locuitorii Sectorului 1, colectarea selectivă devenind, în prezent, o practică comună în această zonă adminstrativă. Unul din patru locuitori colectează separat deșeurile menajere, deosebind, astfel, hârtia de plastic, metal și sticlă.

În anul 2009, 23 de asociații de proprietari din zonele Ion Mihalache și Calea Griviței intrau în contact cu recipientele de colectare selectivă. Atunci aflau că hârtia și cartonul trebuie aruncate în containerul albastru, sticla în recipientul verde, iar metalul și plasticul în cel galben.

Astăzi, peste 45.000 de locuitori ai Sectorului 1 colectează selectiv la domiciliu, programul "Pre-colectează selectiv la tine acasă", inițiat de administrația locală, fiind extins la sute de asociații de proprietari din zonele: Calea Griviței (de la intersecția cu Str. Caraiman până la Podul Grand), Bd. Bucureștii Noi, Str. Turda, Bd. Mareșal Averescu, Bd. Banu Manta, Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Dinicu Golescu, Str. Iacob Felix, Str. Pajura, Str. Gării de Nord și Str. Știrbei Vodă.

Pentru colectarea selectivă a plasticului/metalului, sticlei și hârtiei/cartonului, compania Romprest – prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1 – distribuie către asociațiile de proprietari aproape 50.000 de saci lunar.

Până la sfârșitul anului, Primăria Sectorului 1 și-a propus să extindă programul de pre-colectare selectivă la domiciliu și în zona centrală – Calea Dorobanți, Bd. Iancu de Hunedoara, precum și în cartierul Dămăroaia.

Conștientizarea colectării selective a prins mai greu în rândul adulților care încă mai aruncă la comun deșeurile menajere cu celelalte tipuri de deșeuri reciclabile.

Succesul programului s-a datorat copiilor care, încă de la grădiniță, au fost familiarizați cu conceptul de colectare selectivă. Primăria Sectorului 1 a inițiat, încă din 2009, mai multe campanii de informare prin care elevii au fost învăţaţi cum, şi mai ales, de ce este bine ca deşeurile să fie colectate selectiv. "Eco Rockfest", "Lumea Ta? Curată!", O școală curată, un oraș curat!" sunt doar câteva dintre campaniile care și-au propus formarea în rândul copiilor a obiceiului de a recupera materialele reciclabile atât la şcoală, cât şi în timpul liber, valorizând astfel respectul acestora faţă de natură şi mediu.

De asemenea, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă (hârtie-carton și plastic).

Totodată, Compania Romprest a amplasat pe domeniul public, în peste 500 de puncte fixe (zone aglomerate din sector: parcuri, mari intersecţii), recipiente moderne destinate colectării diferențiate a celor trei tipuri de deşeuri: hârtie şi carton, plastic&metal şi sticlă.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut