Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

10% reducere la plata taxelor și impozitelor locale până la 31 martie

Publicat: 18.03.2011
            Contribuabilii din Sectorul 1 care vor să beneficieze de bonificația de 10% la plata integrală a taxelor și impozitelor locale mai au la dispoziție doar două săptămâni. Până la data de 31 martie 2011, persoanele fizice care își plătesc pe tot anul impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport primesc o reducere de 10%.
           Peste 50% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 şi-au achitat deja taxele şi impozitele datorate bugetului local. Până în prezent, suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 83.000 de contribuabili persoane fizice care și-au plătit obligațiile fiscale se ridică la 25.000.000 lei.

Pentru a limita timpul pe care contribuabilii trebuie să îl piardă cu achitarea taxelor şi impozitelor locale, Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţia acestora o paletă largă de modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea „Lista conturi IBAN".

Bucureștenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la unul din sediile instituţiei situate în: Str. Biserica Amzei nr. 21 – 23; Calea Griviţei nr. 208 – 210; Str. Pajurei nr. 13; Sos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Sectorului 1 al Municipiului București); Str. G-ral Berthelot nr. 55.

Casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1 îşi desfăşoară activitatea de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8.30-18.30, cu excepția casieriei din Str. G-ral Berthelot nr. 55 care este deschisă de luni până vineri între orele 8.30-16.30.

Pentru plata cu cardul comisionul este zero, iar operaţiunea se poate face cu orice card – de debit sau credit – emis de către orice bancă. Plata se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.

Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: Carduri ce poartă marca VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

În cazul în care impozitele şi taxele locale, aferente anului fiscal 2011, nu sunt plătite anticipat, acestea pot fi plătite în două tranşe egale, la termenele scadente, respectiv 31.03.2011 şi 30.09.2011.

Prin Hotărârea nr. 340/17.12.2010, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a hotărât ca pentru anul fiscal 2011 nivelul taxelor și impozitelor locale să rămână la fel ca în anul 2010, cu excepția contribuabilor care deţin mai multe case și a celor care dețin un autoturism cu capacitate cilindrică de peste 2000 cm³. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe case vor plăti un impozit mai mare cu până la 300% faţă de anul trecut, iar cele care dețin mașini de peste 2000 cm³ vor plăti un impozit dublu.

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut