Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

30 decembrie – ultima zi din 2015 când se pot achita taxele și impozitele locale

Publicat: 22.12.2015

Contribuabilii din Sectorul 1, persoane fizice și juridice, își pot achita taxele și impozitele locale aferente anului 2015 până în data de 30 decembrie. În penultima zi a anului nu se fac încasări la bugetul local prin POS, iar pe 31 decembrie nu se fac operațiuni de încasare a taxelor și impozitelor prin nicio modalitate de plată. Luni, 4 ianuarie, este prima zi de lucru cu publicul din 2016 a casieriilor Direcției Generale de Taxe și Impozite Locale Sector 1 (DGITL).

Bucureștenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la una din casieriile instituţiei situate în: Piața Amzei nr. 13; Calea Griviţei nr. 208; Str. Pajurei nr. 13; Bulevardul Banu Manta nr. 9 (în incinta Primăriei Sectorului 1). Casieriile DGITL Sector 1 îşi desfăşoară activitatea de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8:30-18:30. Menționăm că în zilele de 25 decembrie 2015, respectiv 1 ianuarie 2016,  casieriile sunt închise.

Aproximativ 85% dintre contribuabili și-au plătit taxele
Până la începutul lunii decembrie, aproximativ 85%  dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 şi-au achitat integral taxele şi impozitele datorate bugetului local. Suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 153.297 contribuabili persoane fizice care și-au plătit obligațiile fiscale se ridică la 55.965.812 lei.
Pentru contribuabilii, persoane fizice, care nu-și vor achita în 2015 sumele datorate  bugetului local, reprezentând  taxe, impozite și amenzi contravenționale, administrația locală a Sectorului 1 va institui poprire asupra disponibilităților bănești ale acestora.

Am redus birocrația la plata taxelor și impozitelor locale
Pentru a reduce birocrația și a elimina cozile de la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin Internet Banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro. Pentru a putea plăti obligațiile fiscale prin ghiseul.ro, contribuabilii sunt rugați să se prezinte la sediul DGITL din Piața Amzei nr. 13, pentru a-și ridica credențialele (user și parolă).

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt: confort, rapiditate și independență geografică și temporală; contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1; plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală, astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății; site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe Internet prin www.ghiseul.ro; posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ – teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: Carduri ce poartă marca VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin Internet trebuie să aibă un cont de Internet Banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut