Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

30 septembrie – ultima zi de plată fără penalități a taxelor și impozitelor locale

Publicat: 21.09.2015

Contribuabilii din Sectorul 1, persoane fizice și juridice, mai au la dispoziție mai puțin de două săptămâni pentru plata fără penalități a taxelor și impozitelor datorate bugetului local. Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalități de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă.

Până la jumătatea lunii septembrie, aproape 60% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 şi-au achitat integral taxele şi impozitele datorate bugetului local. Suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 107.790 contribuabili persoane fizice care și-au plătit obligațiile fiscale se ridică la 34.582.612 lei.

Mai puțină birocrație la plata taxelor și impozitelor locale

Pentru a reduce birocrația și a elimina cozile de la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt: Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1; Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății; Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro; Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ – teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Plata cu cardul se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal. Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: Carduri ce poartă marca VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Pentru a putea plăti obligațiile fiscale prin www.ghiseul.ro, contribuabililor, persoane fizice și persoane fizice autorizate, înregistrați în baza de date a primăriei le-au fost atribuite credențiale (user și parolă) cu care se vor putea autentifica în vederea efectuării plăților pe site-ul www.ghiseul.ro.

Patru casierii la dispoziția contribuabililor

Bucureștenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la una din casieriile instituţiei situate în: Piața Amzei nr. 13; Calea Griviţei nr. 208; Str. Pajurei nr. 13; Bulevardul Banu Manta nr. 9 (în incinta Primăriei Sectorului 1). Casieriile DGITL Sector 1 îşi desfăşoară activitatea de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8:30-18:30.  
                 

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut