Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

48 de utilaje și 167 de muncitori deszăpezesc, la această oră, străzile Sectorului 1

Publicat: 27.02.2018

Circulația se desfășoară în condiții normale de iarnă pe străzile Sectorului 1. 48 de utilaje ale Companiei Romprest și 167 de muncitori deszăpezesc, la această oră, arterele din Sectorul 1.

La ora transmiterii acestui comunicat, se  intervine cu precădere pe bulevardele principale și pe străzile pe care sunt situate obiective sociale: spitale, sedii administrative etc. În cursul nopții de 26 spre 27 februarie și al acestei dimineți s-a intervenit cu utilaje de mici dimensiuni și pe străzile secundare, urmând ca după ce ninsoarea și viscolul își vor mai pierde din intensitate să se intervină din nou pe aceste artere.

Totodată, muncitorii acționează, cu precădere, pentru îndepărtarea manuală a zăpezii de pe trecerile de pietoni și din zona stațiilor RATB. În plus, se îndepărtează zăpada de pe trotuare, cu ajutorul frezelor.

Pentru a nu mai întâmpina probleme cum au fost în această dimineață în zona străzii Popa Tatu, Primăria Sectorului 1 face un apel către cetățeni  ca în această perioadă să poziționeze autoturismele astfel încât  să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, combaterea poleiului, încărcat şi transport zăpadă.

În cursul nopții trecute , 74 de utilaje au acționat pentru îndepărtarea zăpezii și pentru prevenirea formării de polei. Utilajele Companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, au împrăștiat pe străzi, începând cu seara trecută,  270 de tone de sare și 122 de tone clorură de calciu.
                                                                                               
Informații de background:

Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1,  82 de utilaje dotate cu aparatură de ultimă generație (auto-cisterne, unimog-uri etc) ale Companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire sunt gata să intervină, imediat ce condițiile meteo o vor impune. Utilajele sunt dotate cu sistem GPS, care permite monitorizarea în timp real a operațiunii de deszăpezire.

Intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă se va face după următorul program:
Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maximum  4 ore de la încetarea lor.
De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maximum 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.
Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgența 1, în maximum 8 ore de la încetarea intemperiilor.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă 21 de puncte fixe unde vor fi poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda),Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

În funcție de evoluția condițiilor meteo, vom reveni cu amănunte referitoare la deszăpezirea străzilor din Sectorul 1.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut