Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

56 de utilaje și 153 de muncitori deszăpezesc, la această oră, străzile Sectorului 1

Publicat: 28.02.2018

• Aproximativ 2000 de metri cubi de zăpadă, adunați de pe domeniul public al Sectorului 1

56 de utilaje ale Companiei Romprest și 153 de muncitori deszăpezesc, la această oră, arterele din Sectorul 1. La ora transmiterii acestui comunicat, se circulă în condiții de iarnă grea și se  intervine cu precădere pe bulevardele principale și pe străzile pe care sunt situate obiective sociale: spitale, sedii administrative precum și pe unele străzi secundare, cu utilaje de mici dimensiuni.

Totodată, muncitorii acționează, cu precădere, pentru îndepărtarea manuală a zăpezii de pe trecerile de pietoni și din zona stațiilor RATB.

Potrivit prioritizărilor din programul de deszăpezire, străzile secundare din Sectorul 1 vor fi eliberate de zăpadă abia după ce traficul RATB de pe străzile principale va fi fluidizat.

Primăria Sectorului 1 face un apel către cetățeni  ca în această perioadă să poziționeze autoturismele astfel încât  să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, combaterea poleiului, încărcat şi transport zăpadă.

În cursul nopții trecute , 68 de utilaje au acționat pentru îndepărtarea zăpezii și pentru prevenirea formării de polei. Utilajele Companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, au împrăștiat pe străzi, începând cu seara trecută,  170 de tone de sare și 114 de tone clorură de calciu.
În plus, 31 de utilaje au adunat și transportat de pe domeniul public al Sectorului 1, aproximativ 2000 de metri cubi de zăpadă. Astfel, a fost adunată zăpada din stațiile RATB de pe axa formată din  Bulevardele Lascăr Catargiu, Nicolae Bălcescu și Magheru, din zona Televiziunii Române, a Șoselei București-Ploiești și a Șoselei Chitila. Totodată, a fost adunată și transportată zăpada de la intersecția Bulevardului Ion Mihalache cu strada Turda, intersecția Bulevardului Ion Mihalache cu strada Aviator Popișteanu, intersecțiile din zona Bulevardului Charles de Gaulle, zona Arcul de Triumf și Piața Presei Libere.

6 persoane fără adăpost cazate, în ultimele 24 de ore,
la Centrul de Urgență de pe Șoseaua Odăi

Patrule mixte ale Primăriei Sectorului 1, formate din polițiști locali și asistenți sociali, au continuat să patruleze și în cursul zilei de ieri în zonele frecventate de oamenii străzii, pentru a-i feri pe aceștia de efectele gerului. Astfel, 6 persoane adulte fără adăpost au fost cazate, în ultimele, 24 de ore, în Centrul de Urgență din Șoseaua Odăi nr. 3-5. Cu toții au beneficiat de pat curat, masă caldă, îmbrăcăminte și asistență medicală.

Pe toată perioada cu temperaturi scăzute, persoanele fără adăpost, care doresc acest lucru, vor fi cazate în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1. Persoanele adulte vor fi aduse la Centrul de Urgență Odăi, iar persoanele cu vârsta până la 18 ani la Centrul de Primire "Pinocchio" (Bulevardul Luptătorilor numărul 40, Sector 1).
Adăpostul de noapte de pe Șoseaua Odăi are un număr de  120 locuri, fiind ocupate în prezent 47 de locuri. La Centrul "Pinocchio" mai sunt 13 locuri libere.
                                                                                 
Informații de background:

Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1,  82 de utilaje dotate cu aparatură de ultimă generație (auto-cisterne, unimog-uri etc) ale Companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire sunt gata să intervină, imediat ce condițiile meteo o vor impune. Utilajele sunt dotate cu sistem GPS, care permite monitorizarea în timp real a operațiunii de deszăpezire.

Intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă se va face după următorul program:
Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maximum  4 ore de la încetarea lor.
De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maximum 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.
Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgența 1, în maximum 8 ore de la încetarea intemperiilor.

În funcție de evoluția condițiilor meteo, vom reveni cu amănunte referitoare la deszăpezirea străzilor din Sectorul 1.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut