Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

95% dintre contribuabilii din Sectorul 1 și-au achitat taxele și impozitele în 2014

Publicat: 05.02.2015

Contribuabilii din Sectorul 1 și-au plătit aproape în integralitate, în anul 2014, taxele și impozitele datorate bugetului local. Astfel, anul trecut peste 95% dintre contribuabilii persoane fizice și-au achitat obligațiile fiscale, față de 74% în anul 2013.

Pentru contribuabilii care nu și-au achitat în 2014 sumele datorate bugetului local, reprezentând taxe, impozite și amenzi contravenționale, administrația locală a Sectorului 1 a instituit poprire asupra disponibilităților bănești ale acestora. La sfârșitul anului 2014, măsura popririi a fost luată pentru un număr de 8.792 contribuabili, persoane fizice, din Sectorul 1.

Plata online reduce birocrația!

Pentru a scăpa de cozi și de timpul petrecut la ghișeu,  Primăria Sectorului 1  a pus la dispoziția cetățenilor o infrastructură modernă și eficientă, care să le permită să-și achite contribuțiile la bugetul local în cel mai scurt timp și în condiții de deplină siguranță. Astfel, contribuabilii din această zonă administrativă pot opta pentru o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Rezultatele acestor eforturi nu s-au lăsat așteptate: numai anul trecut, administrația locală a Sectorului 1 a înregistrat 99 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori, în creştere cu 52% faţă de numărul tranzacţiilor realizate în 2013. Pentru această performanță, Primăria Sectorului 1 a primit, pentru al doilea an consecutiv, titlul onorific de "Primăria Viitorului", pentru  câştigarea competiţiei naţionale  de  plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:
–  Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
– Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
– Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
– Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;
– Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ – teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut