Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

A fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea. “Îl vom transforma în Centrul Cultural al Sectorului 1”

Publicat: 08.01.2024

Primăria Sectorului 1 continuă derularea programului de reabilitare și punere în valoare a clădirilor emblematice din această zonă administrativă. La sfârșitul anului trecut a fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea, de lângă Gara de Nord. DALI-ul va da administrației locale a Sectorului 1 mai multe soluții tehnice de intervenție pentru această clădire, precum și indicatorii tehnico- economici aferenți viitorului obiectiv de utilitate publică.

Important: fără această documentație nu putem trece la pasul următor – exproprierea imobilului în vederea executării unor lucrări de utilitate publică, în condițiile în care Hotelul Dunărea se află în acest moment în proprietate privată.

Așa cum am promis, pentru mine și echipa mea, reabilitarea și punerea în valoare a clădirilor emblematice și de patrimoniu din Sectorul 1 sunt o prioritate. Astăzi vă anunț că am făcut un pas important pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea, de lângă Gara de Nord. La finalul anului trecut am semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru acest obiectiv de investiții. Vrem să facem o reconversie funcțională a acestui imobil,  să-l transformăm în Centrul Cultural al Sectorului 1 și să-l redăm comunității locale„, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Imobilul de lângă Gara de Nord a fost construit în perioada 1934-1940, însă a fost grav afectat de cutremurul din 1977. Clădirea are 70 de camere dispuse pe 7 etaje cu o suprafață de aproximativ 2.750 metri pătrați, în timp ce terenul are o suprafață de 493 de metri pătrați.

În condițiile în care fostele administrații locale au ignorat problemele Hotelului Dunărea, trebuie să acționăm rapid în acest caz. Clădirea este singura din zonă complet dezafectată, părăsită, constituie un pericol sanitar, fiind frecventată de persoane fără adăpost, dar și un real pericol public în cazul unui seism major. De altfel, un expert tehnic ne-a recomandat să luăm măsuri, în regim de urgență, de punere în siguranță a structurii de rezistență și a imobilului ca ansamblu. Din acest motiv am stabilit ca întreaga documentație să fie realizată în termen de 75 de zile„, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut