Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Acţiunea de deszăpezire a străzilor din Sectorul 1, îngreunată de viscol

Publicat: 26.01.2012

Peste 70 de utilaje ale companiei Romprest intervin și împrăştie în permanenţă material anti-derapant pe arterele principale şi secundare ale Sectorului 1. Din păcate, operaţiunea de deszăpezire este îngreunată de vântul puternic care împrăştie zăpada şi o repune pe carosabil.   

La această oră, nu există blocaje în trafic, pe lângă mașinile de deszăpezire fiind prezenți și angajații Romprest care degajează manual zăpada din intersecții, stații RATB, refugii de tramvai, intrări în stațiile de metrou, în unitățile sanitare, în unitățile de învățământ etc.

Începând cu ora 20.30, va demara acțiunea de ridicare și transport a zăpezii din zonele Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviței și Calea Dorobanți. Zăpada va fi transportată și depozitată în zona de Nord a Bucureștiului, în spațiile prestabilite.

În urma vântului puternic din cursul serii, trei copaci au căzut pe străzile: Gheorghe Mărășoiu nr. 13-15 (zona Dorobanți-Floreasca), Șos. Nordului (intrarea în parcul Herăstrău), Str. Pădurii nr. 14 (zona Jandarmeriei), fiind avariate trei autoturisme.

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se intervine cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri, precum și alte instituții publice..

În Sectorul 1 sunt amenajate 16 puncte fixe de intervenţie rapidă căruia îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. 

Punctele fixe sunt amenajate în zonele:
– Piaţa Victoriei – pastila Kiseleff – Aviatorilor;
– Piaţa Universităţii – Fântână;
– Piaţa Romană – A.S.E.;
– Bd. Beijing – Parcare Pescăruş;
– Berzei – Dinicu Golescu – Ştirbei Vodă;
– Piaţa Gării de Nord – vis-a-vis coloane;
– Iancu de Hunedoara – intrare în Pasajul Victoriei;
– Piaţa Presei Libere – Intrare ROMEXPO;
– Bd. Ion Mihalache – Calea Griviţei – Staţia de carburanţi AGIP;
– Bd. Bucureştii Noi – Bd. Laminorului – Staţia de carburanţi OMV;
– Şos. Bucureşti-Târgovişte – Staţia de carburanţi MOL;
– Şos. Chitilei – Staţia de carburanţi PETROM/ LUKOIL;
– Șos. Pipera – Stația de carburanți PETROM;
– Str. Alex. Şerbănescu – Str. Nicolae Caranfil – Staţia de carburanţi AGIP;
– Şos. Bucureşti-Ploieşti – Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa);
– Piaţa Arcul de Triumf.

Pentru a uşura operaţiunea de deszăpezire, Poliţia Locală – care a preluat de anul trecut și atribuții de ordine și siguranță publică – va acorda asistenţă echipelor de intervenţie. În caz de ninsoare puternică, Poliţia va închide temporar arterele afectate de ninsoare şi va interzice circulaţia pe timpul nopţii a autovehiculelor pentru a facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. De asemenea, maşinile parcate neregulamentar care blochează operaţiunea de deszăpezire vor fi ridicate.

Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2011 şi se va încheia la data de 15 martie 2012. În funcție de condițiile meteo, intervalul se poate restrânge sau extinde. În toată această perioadă Romprest, societatea care asigură serviciul de deszăpezire în Sectorul 1, va asigura permanenţa şi va aplica Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut