Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Activitate record la Complexul Multifuncțional ”Caraiman” în perioada 2021-2024: peste 380.000 de consultații oferite de medicii specialiști

Publicat: 29.05.2024

Medicii de la Complexul Multifuncțional “Caraiman” au înregistrat în ultimii trei ani o activitate record: peste 380.000 de consultații oferite locuitorilor Sectorului 1 de toate vârstele. Astfel, în perioada ianuarie 2021- mai 2024, specialiștii Complexului ”Caraiman” au oferit 385.107 consultații medicale de specialitate în cardiologie, reumatologie, ortopedie, gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, O.R.L., urologie, oftalmologie, medicină de laborator etc. Pentru comparație, în perioada 2016- 2019, au fost înregistrate 163.823 de consultații, adică o medie anuală de aproximativ 25.000 de consultații/an.

”În octombrie 2020, am găsit la Complexul Multifuncțional «Caraiman» o instituție măcinată de corupție și epuizată financiar din cauza contractelor date cu dedicație către firmele de partid. Fostul director al Complexului, Livia Gomes, om de bază al echipei Diamant, a fost trimisă anul trecut în judecată pentru corupție într-un dosar cu un prejudiciu de 17,2 milioane lei. Am schimbat echipa de conducere, am angajat cadre medicale noi, am extins activitatea și în prezent oferim servicii de calitate. O schimbare care este vizibilă pentru cei care ne trec pragul”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.   

Prin Complexul Multifuncțional “Caraiman”, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția locuitorilor din această zonă administrativă peste 30 de servicii medicale. Programarea la orice cabinet medical se face doar cu buletinul, fără să fie nevoie de trimitere de la medicul de familie.

Unul dintre cele mai apreciate servicii care a fost implementat este „Brățara Vieții”, un sistem de telemedicină care salvează vieți, prin care, la mâna pacientului, este montată o brățară pe care o  poartă 24 de ore din 24. Totodată, beneficiarului îi este pus la dispoziție un telefon care va trimite un semnal de alertă la Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncțional ”Caraiman”, funcțional non-stop. În situația în care pacientul se simte rău și consideră că are nevoie de asistență medicală va apăsa pe butonul roșu al brățării, iar telefonul asociat acesteia va apela instant Centrul de Telemonitorizare. La primirea alertei, specialiștii evaluează gravitatea cazului și declanșează procedurile pentru acordarea asistenței medicale de către medicii Complexului ”Caraiman”. De acest program se ocupă opt ambulanțe și cinci medici.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial: https://www.cmcaraiman.ro sau contactați echipa medicală ”Caraiman” la numerele de telefon: 021-2244.073, 021-2244.029, 021-7963.986.

Serviciul Imagine și Cultură

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut