Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Administratorul unui restaurant de pe Calea Floreasca și-a desființat singur construcțiile ridicate abuziv pe domeniul public. Clotilde Armand: “Deci, se poate!”

Publicat: 28.02.2023

Terasele cu pretenții dn cartierul Floreasca care ocupaseră abuziv trotuarul și spațiul verde au început să intre în legalitate ca urmare a unei ample acțiuni în zonă a Poliției Locale Sector 1. Astfel, în urma somațiilor Poliției Locale Sector 1, administratorul unuia dintre aceste restaurante și- a desființat singur construcțiile ridicate abuziv pe domeniul public.

Poliția Locală Sector 1  le-a transmis administratorilor teraselor din Cartierul Floreasca care ocupau abuziv domeniul public somații să intre în legalitate, să desființeze construcțiile ilegale, să elibereze domeniul public și a dat amenzi. În cazul în care legea nu este respectată, primarul Sectorului 1 va emite dispozițiile de demolare, iar cheltuielile vor fi recuperate de la cei care au ocupat abuziv domeniul public.

"Administratorul restaurantului Cava Bistro și-a desființat singur construcțiile ridicate abuziv pe domeniul public. Deci, se poate! Fostele administrații au închis ochii atunci când domeniul public era ocupat abuziv sau când se ridicau construcții ilegale. Au trenat ani întregi procesul de cadastrare a domeniului public, în dispreț față de cetățeni și față de bunul public. Acest lucru nu se va mai întâmpla în Sectorul 1", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reamintim faptul că Primăria Sectorului 1 a demarat un amplu program de cadastrare a Sectorului 1. La nivelul administrației locale a Sectorului 1 s-a format o echipă care se ocupă exclusiv de cadastrarea acestei zone administrative. Potrivit primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost dezvoltată o metodă inovativă care a fost preluată și de alte UAT-uri. În același timp specialiștii primăriei digitalizează informația pentru a obține hărți în format GIS.

"Până să ajung primar nimeni nu s-a preocupat, în cel mai bogat Sector al Capitalei, de cadastru. Când mi-am început mandatul de primar am găsit o situație catastrofală, mai rea decât în cele mai defavorizate cătune. Domeniul public era cadastrat la nivel de mai puțin de 5%! Nici măcar cele 50 de străzi înscrise la OCPI nu erau corect cadastrate: deși în realitate au 6 metri lățime, în planurile cadastrale ele figurau în anumite locuri cu numai 1 metru, restul figurând ca proprietate privată. Adică persoane private și-au cadastrat abuziv o parte din domeniul public înaintea primăriei. Obiectivul meu este să cadastrez tot domeniul public din Sectorul 1", a mai precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut