Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Am finalizat documentația pentru primele loturi din cel mai ambițios program pe fonduri europene din istoria Sectorului 1 destinat învățământului. “Educația este cel mai prețios diamant”

Publicat: 06.02.2024

Elevii din unitățile de învățământ din Sectorul 1 vor beneficia de cele mai bune condiții și cele mai performante echipamente pentru desfășurarea orelor de curs.  Specialiștii Primăriei Sectorului 1 au finalizat documentația pentru primele trei loturi din cel mai ambițos program pe fonduri europene din istoria Sectorului 1 destinat învățământului.

Este vorba de proiect cu finanțare prin PNRR în cuantum de 41 de milioane de lei pentru modernizarea grădinițelor, școlilor și liceelor. Prin acest proiect sunt înlocuite integral mobilierul învechit, echipamentele IT depășite și echipamentele din sălile de sport din 53 de unități de învățământ din Sectorul 1.

O întreagă echipă a Primăriei Sectorului 1 a  muncit în ultimele luni pentru pregătirea în cele mai mici detalii a achizițiilor din primele trei loturi din acest proiect: mobilier școlar, materiale didactice, dotarea laboratoarelor și a cabinetelor școlare. Documentația pentru primele trei loturi a fost finalizată și urmează să fie încărcată începând de astăzi în sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea primelor trei loturi: 12,8 milioane lei.

“Pentru că pentru noi Educația este cel mai prețios diamant, am pus în practică cel mai ambițios proiect pe fonduri europene din istoria Sectorului 1 destinat Educației. Este vorba de o investiție de 41 de milioane lei prin PNRR pentru modernizarea grădinițelor, școlilor și liceelor. Am ținut legătura în permanență cu conducerile școlilor pentru a afla care sunt nevoile reale din fiecare unitate de învățământ. Doar printr-o colaborare deschisă cu cadrele didactice putem asigura elevilor cele mai bune condiții pentru a performa și pentru a fi pregătiți pentru piața muncii”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primele achiziții din proiect presupun: 9.014 pupitre și scaune elev, 733 scaune ergonomice, 635 cuiere, 327 catedre cu scaun, 215 mese multifuncționale de laborator, 182 suporturi de prezentare planșe etc.

Totodată, vor fi achiziționate echipamentele necesare atelierelor de practică și materiale didactice specifice pentru zeci de laboratoare de știință și cabinete pe discipline: zeci de truse de disecție pentru biologie, truse de fizică moleculară, calorimetrie și fenomene termice, globuri geografice în relief, pachet planșe – anti-bullying, instrumente muzicale, truse de prim ajutor, termometru analogic Galileo Galilei etc.

Specialiștii primăriei lucrează în ritm alert pentru a pune cât mai repede în sistemul electronic de achiziții publice și celelalte achiziții ale proiectului. Prin acestea vor fi dotate complet un număr de 38 de săli de clasă cu echipamente IT de ultimă generație.

“Suntem aproape gata și cu celelalte achiziții ale proiectului prin care facem un pas important pentru digitalizarea învățământului din Sectorul 1. Mai așteptăm ultimele observații de la directorii de școli. În Sectorul 1 am pus capăt combinațiilor transpartinice, achizițiilor supraevaluate – cum ar fi celebrele tablete școlare la preț de Play Station – și comisioanelor de diamant. În schimb, am alocat un buget local record pentru învățământ și am adus masiv bani europeni pe care îi investim corect și transparent în educația copiilor noștri” a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură

Tel. fix: 021/319.10.13/int.151

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut