Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Am început asfaltarea străzilor de pământ din cartierul Străulești. “Am făcut în 3 ani, cât nu au făcut PSD și PNL în 30 de ani”

Publicat: 03.06.2024

Primăria Sectorului 1 continuă derularea în ritm accelerat a celui mai amplu și mai complex program de asfaltare și modernizare a infrastructurii rutiere din istoria recentă a acestei zone administrative. Săptămâna trecută au demarat lucrările de asfaltare pe șase artere de pământ din cartierul Străulești. Este vorba despre Drumurile Homorod, Nădlac, Arieș, Ohaba, Piscul Moșului și Cavnic.

“Vorbim de comunități întregi care au fost abandonate timp de zeci de ani de fostele administrații PSD și PNL ale Sectorului 1. Gropile, noroiul și praful au definit viața de zi cu zi a locuitorilor de pe aceste străzi. Prin investițiile pe care le-am făcut, punem capăt acestor nedreptăți. Săptămâna trecută am adus aici primele utilaje, am organizat șantierul și am demarat lucrările de asfaltare și modernizare a întregii zone. Înainte de începerea lucrărilor a fost o muncă birocratică uriașă, pentru că nimeni nu s-a ocupat până acum de această comunitate și am pornit totul de la zero: am cadastrat domeniul public, am făcut toate documentațiile preliminare începerii investițiilor, am obținut toate avizele/ autorizațiile necesare și am făcut achiziții publice transparente. Toate aceste lucruri durează luni și uneori ani de zile. Mă voi asigura că lucrările respectă standardele europene de calitate”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Tot săptămâna trecută au demarat lucrările de asfaltare și modernizare pe strada Liliacului din cartierul Băneasa, o altă arteră de pământ pe care era nevoie urgentă  să fie realizată o astfel de investiție.

“Așa cum am promis, modernizăm pe baze corecte Sectorul 1 și asfaltăm toate cartierele stradă cu stradă. Săptămâna trecută am adus echipe de muncitori și utilaje și pe strada Liliacului din cartierul Băneasa. În această zonă am finalizat deja lucrările de asfaltare pe străzile învecinate, Nuferilor și Bujorului. Aceeași situație am găsit-o și aici, erau străzi de pământ, veritabile ulițe urbane. Pe aceste artere, praful și noroiul au devenit istorie. Cu toată opoziția din Consiliul Local, am făcut în 3 ani, cât nu au făcut PSD și PNL în 30 de ani”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

În anul 2022 a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea și repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă.

În perioada 2021-2024, administrația locală a Sectorului 1 a asfaltat și modernizat un număr de 40 de străzi. În comparație, fosta administrație a Sectorului 1 a reabilitat între 2016 și 2020 doar 2 artere.

În spiritul transparenței care caracterizează instituția noastră începând cu luna noiembrie 2020, a fost pus la dispoziția locuitorii Sectorului 1, încă de la sfârșitul anului trecut, site-ul www.strazilesector1.ro , de unde comunitatea locală poate afla informații în timp real despre cel mai amplu program de asfaltare și modernizare a străzilor din istoria recentă a Sectorului 1.

Astfel, comunitatea locală poate afla de aici informații în timp real despre lista străzilor pe care lucrările asfaltare sau modernizare au fost finalizate, lista arterelor care sunt în execuție, lista străzilor a căror asfaltare a fost blocată de majoritatea din Consiliul Local Sector 1,  lista arterelor care sunt în faza de proiectare, precum și lista străzilor aflate în etapa de analiză a prioritizării. În concluzie, acest program de modernizare a infrastructurii rutiere se desfășoară într-un mod absolut transparent și la vedere.

Serviciul Imagine și Cultură

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut