Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Am început lucrările de construire a primelor parcări automatizate pe structuri metalice în cartierul Aviației. ”Prin această soluție, reducem deficitul de parcări fără să ne atingem de spațiile verzi existente”

Publicat: 14.03.2024

În premieră pentru Sectorul 1, administrația locală va amenaja șase parcări automatizate pe structuri metalice. Lucrările de construire la primele două astfel de parcări, situate pe străzile Cpt. av. Alexandru Serbanescu 12-14 și Ștefan Burileanu nr. 14-16 din cartierul Aviației, au demarat deja. Celelalte parcări vor fi amenajate pe Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Ficusului, Strada Elena Caragiani și Strada Smaranda Brăescu.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a precizat că, pentru zonele aglomerate, a ales această soluție a amenajării de locuri de parcare pe verticală, pentru a nu afecta spațiul verde existent.

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă Capitala o constituie deficitul de locuri de parcare în raport cu numărul mare de autoturisme. Pentru rezolvarea acestei probleme reale, unii dintre primarii de sector au preferat cea mai simplă soluție avută la îndemână: betonarea spațiilor verzi, defrișarea copacilor și amenajarea de noi locuri de parcare de reședință. Însă eu cred că un oraș plin de betoane și fără spații verzi, plin de noxe și cu aer irespirabil, este un veritabil atentat la sănătatea noastră și a generațiilor viitoare. Pentru cartierele aglomerate din Sectorul 1, care și așa au puține spații verzi, am ales soluția unei dezvoltări durabile și am decis amenajarea de locuri de parcare pe verticală. Este vorba de sistemele de parcare automatizate cu ajutorul cărora reducem deficitul de parcări fără să ne atingem de spațiile verzi existente, a declarat primarul Clotilde Armand.

Edilul Sectorului 1 invită locuitorii din această zonă administrativă să-și exprime opinia în legătură cu soluția pe care o propune: ”Aștept opinii de la dumneavoastră legate de această soluție pe care o propun. Cum poate o administrație locală să construiască, în spațiile limitate dintre blocuri, mai multe locuri de parcare de reședință?”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură

Tel. fix: 021/319.10.13/int.151

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut