Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Am suspendat activitatea pentru nouă terase și restaurante din Parcul Herăstru și de pe Calea Victoriei. „Respectăm legea la literă în Sectorul 1”

Publicat: 09.10.2023

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a emis săptămâna trecută un număr de nouă dispoziții de suspendare a activității pentru nouă terase și restaurante din Parcul Herăstru și de pe Calea Victoriei. Este vorba despre Nuba, IT Cucina, Kayo, Funky Lounge, Bar 112 și mai multe societăți care operau sub denumirea Grădina Monteoru. Muzica dată tare și tulburarea repetată a liniștii publice, mai ales după ora 22.00, sunt principalele motive pentru care a fost luată această decizie.

"Cei mai mulți administratori de astfel de terase și restaurante din Sectorul 1 au înțeles să respecte legea și bunul simț. Acestora le mulțumesc! Însă avem și cazuri ale unor patroni care se cred mai presus de lege și ignoră, în mod deosebit la final de săptămână, nevoia de liniște a locuitorilor. În cazul lor, am un mesaj foarte clar: vremurile în care făceau ce vor în spațiul public au trecut, acum respectăm legea la literă în Sectorul 1. În cazul în care vor continua activitatea, voi cere Fiscului confiscarea veniturilor realizate pe perioada suspendării", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, au fost date alte 10 contravenții pe Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. În acest moment, Poliția Locală Sector 1 pregătește documentația pentru emiterea de noi dispoziții de suspendare a autorizațiilor de funcționare pentru alte baruri și terase din această zonă administrativă.

"Am dat dispoziție Poliției Locale Sector 1 să intensifice verificările cu privire la respectarea ordinii și liniștii publice de către aceste terase și cluburi și să aplice legislația cu fermitate și fără nicio excepție. Am avut multe reclamații în cazul unui club în care se organizează frecvent concerte de manele, l-am amendat, iar dacă vor continua cu gălăgia îi vom suspenda și lui activitatea", a mai precizat edilul Clotlde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut