Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Amenzile aplicate de Poliția Locală, plătite pe loc la jumătate din cuantum

Publicat: 29.06.2011
          Amenzile pentru oprire, staționare sau parcare neregulamentare pe raza Sectorului 1 vor putea fi plătite pe loc la jumătate din minimul amenzii prevăzute de legislația care reglementează circulația pe drumurile publice.

          Decizia aparține Consiliului Local al Sectorului 1 din data de 28 iunie 2011 și vine în sprijinul aplicării prevederilor legale cuprinse în OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, a Metodologiei de aplicare a acesteia, a HCGMB nr. 124/2008 privind aprobarea strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului București și a prevederilor cuprinse în HCL Sector 1 nr. 416/2008 privind reglementarea activității de ridicare, transport, depozitare și eliberare/ valorificare a anumitor categorii de vehicule.

          Astfel, cetățenii Sectorului 1 care vor fi sancționați pentru parcare neregulamentară, nerespectarea indicatorului "acces interzis" sau pentru staționare neregulamentară pe partea carosabilă vor putea achita jumătate din minimul amenzii direct către agentul constatator al Poliției Locale.

          În prezent, amenzile se achită la CEC Bank sau la casieriile autorităților administrațiilor locale ori ale altor instituții publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcționează, de domiciliul contravenientului sau de locul săvârșirii contravenției, conform art. 28 (2) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare. Amenda trebuie achitată în termen de 15 zile de la comunicare, în caz contrar trecându-se la executarea silită.

          Sumele încasate de agenții Poliției Locale constituie venituri la bugetul local și se depun la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1.

          Începând cu 1 ianuarie 2010, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 155/2010, Poliției Locale i se recunosc competențe de constatare și sancționare a contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice. Așadar, pe lângă competențele vechi, Poliția Locală a primit o parte din atribuțiile Poliției Rutiere în sensul constatării contravențiilor și aplicării de sancțiuni cu privire la oprirea, staționarea și parcarea neregulamentare, precum și accesul interzis al autovehiculelor.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut