Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

”Amzei Animat”: Atmosferă de poveste la sfârșitul săptămânii trecute în centrul Capitalei. Distracția continuă și în următoarele două weekend-uri

Publicat: 22.05.2024

Mii de copii însoțiți de părinți sau bunici s-au bucurat de surprizele pregătite de Primăria Sectorului 1 în primul weekend în care evenimentul ”Amzei Animat” a transformat Piața Amzei în polul distracției din Capitală. Proiecții de film, ateliere de film de animație pentru copii și multe activități creative, recreative și sportive au fost principalele surprize gândite de organizatori pentru copiii de toate vârstele.

Copiii au putut participa la ateliere de animație conduse de regizoarea Nicoleta Miron, sub conducerea căreia au învățat cum să spună povești prin intermediul filmului animat, folosind tehnici diverse de la animație stop-motion la animație clasică sau pixelation. La finalul atelierului, copiii au primit diplome de participare, care au certificat competențele dobândite, precum și baloane viu colorate.

Distracția nu se oprește aici: ne dăm întâlnire și în următoarele două weekend-uri: 25-26 mai și 1-2 iunie, între orele 12:00 – 22:00, când Piața Amzei va fi activată de copiii care vor colora și decupa personaje din animații și forme din natură sau animale pe care vor învăța să le aducă la viață prin tehnici de animație.

Și în weekend-urile viitoare, adolescenții se pot implica în ateliere de street-art cu stencil-uri și stickere, facilitate de Alexandru Ciubotariu, cunoscut în peisajul street art-ului sub numele de Pisica Pătrată, creator de benzi desenate și fondator al proiectului Muzeul Benzii Desenate.

Seara vor fi proiectate filme de lungmetraj pentru toate vârstele, din selecția Festivalului Animest. Vorbim de o selecție de filme de animație de audiență generală – dedicate spectatorilor de toate vârstele, cu subiecte de interes atât pentru copii, adolescenți, public tânăr și matur, filme lansate în ultimii ani și deja selectate și premiate la marile festivaluri de film internaționale. Majoritatea sunt producții europene și propun subiecte precum relația dintre copii și părinți, prietenie, cyberbullying, curaj, diversitate, probleme de mediu sau chiar ecranizarea unor momente marcante din istoria recentă a științei. Producțiile cinematografice vor avea subtitrări în limba română.

Intrarea la toate activitățile este liberă, mai multe detalii despre program în evenimentul de Facebook: https://fb.me/e/58liFrf84 și site: https://www.animest.ro/amzei-animat

Regăsiți atașat programul următoarelor două weekend-uri eveniment.

Serviciul Imagine și Cultură

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut