Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Analize medicale gratuite și cu tarif social la Complexul Multifuncțional Caraiman

Publicat: 26.02.2024

            Persoanele care au domiciliul legal în Sectorul 1 își pot efectua analize de laborator în regim gratuit și cu tarif social la Complexul Multifuncțional Caraiman. Astfel, beneficiază de gratuitate persoanele aflate în una din următoarele situații:

  • persoane cu handicap;
  • persoane cu un venit mai mic de 1.750 lei net (o dată pe an);
  • persoane adulte și fără adăpost la momentul preluării din stradă;
  • persoane neidentificate sau fără identitate (aflate în evidența serviciilor de asistență socială din Sectorul 1) până la momentul stabilirii identității și includerii în programul național de asistență medicală primară;
  • persoane adulte și copiii instituționalizați sau aflați în evidența serviciilor sociale, pentru acele servicii medicale care nu sunt asigurate gratuit prin sistemul național de asigurări de sănătate (HIV, VDRL etc.);
  • alte persoane aflate în evidența serviciilor de asistență socială din Sectorul 1 (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Complexul Multifuncțional Caraiman) pe bază de referire scrisă;
  • alte persoane care nu au calitatea de asigurat, o evaluare completă a stării de sănătate, anual.

De analize de laborator cu plata 50% din costul stabilit (tarif social) beneficiază persoanele cu domiciliul legal în Sectorul 1, care au venituri cuprinse între 1.751 lei net și 2.500 lei net.

             “Atunci când te gândești la comunitatea ta (adică nu furi) și nu la contractele transpartinice ai destui bani pe care poți să-i redirecționezi către servicii medicale gratuite dedicate locuitorilor. Vreau să fac un anunț și să vă spun că în Sectorul 1 puteți efectua analize medicale în regim gratuit și cu tarif social la Complexul Multifuncțional Caraiman”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Laboratorul de analize nu se află în contract cu C.A.S.M.B., prin urmare nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau card de sănătate CNAS.

IMPORTANT! Analizele de laborator se efectuează numai la recomandarea medicilor specialiști din cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman (medic internist, diabetolog, urolog, cardiolog, reumatolog etc.) doar persoanelor care au domiciliul legal în Sectorul 1 București.

Pentru detalii și programări sunați la: 021/2244073, 021/2244029, 021/2244028.

Serviciul Imagine și Cultură

Tel. fix: 021/319.10.13/int.151

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut