Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Andrei Chiliman: ”Am investit masiv în educație în ciuda crizei economice”

Publicat: 13.09.2010
          Anul școlar a început în Sectorul 1 cu școli consolidate, reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă.  
            Toate unitățile de învățământ aflate în administrarea Sectorului 1 al Municipiului București și-au primit elevii în săli de clasă reabilitate și modernizate datorită investițiilor masive efectuate, chiar și într-un an de criză economică, de administrația locală.

"Investițiile în educație sunt investiții în viitor! Chiar în condițiile crizei economice, bugetul pe care l-am alocat anul acesta investițiilor în educație nu a fost afectat. Vreau să asigur comunitatea din Sectorul 1 că principalele preocupări ale administrației pe care o conduc le reprezintă educația, sănătatea și siguranța locuitorilor – bazele viitorului oricărei comunități. Dacă nu investești și nu te asiguri că cele trei componente sunt la cele mai înalte standarde, nu evoluezi ca și comunitate și nu asiguri creșterea calității vieții locuitorilor", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, în cadrul ceremoniilor de deschidere a noului an școlar, care au avut loc luni, 13 septembrie 2010, la Grădinița nr. 42, Școala Generală nr. 45 și la Colegiul Economic Virgil Madgearu.

Lucrările de reparaţii curente, amenajări, reabilitări şi modernizări la toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 au fost finalizate în proporţie de 100% – totul pentru ca orele de curs să se desfășoare în cele mai bune condiții. Excepţie fac doar câteva unităţi de învățământ din Sectorul 1 incluse în programul BEI, la care lucrările de modernizare sunt realizate de Primăria Municipiului Bucureşti. În această vară, Sectorul 1 al Municipiului București a realizat lucrări de reparaţii curente şi modernizări la peste 100 de unităţi de învăţământ din administrarea sa.

În Sectorul 1 nu există, nici în acest an, o criză a locurilor în grădiniţe. Toate cererile de înscriere în învățământul preșcolar din Sectorul 1 au fost onorate, micuţii din această zonă administrativă având un loc asigurat la grădiniţă.

În plus, anul școlar 2010-2011 a venit și cu o ofertă educațională completă și atractivă pentru elevii din Sectorul 1.

La grădinițe, preșcolarii au un program prelungit unde se joacă, învață să mănânce sănătos, să respecte normele de igienă, se duc la film, merg teatru, sunt inițiați în tainele limbilor străine și ale scrisului.

Pentru a veni în sprijinul părinților cu program încărcat, Sectorul 1 al Municipiului București a introdus programul after school în peste 60% din unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal, fiind unitatea administrativ-teritorială cu cele mai multe centre after school din Capitală. Acest program oferă posibilitatea elevilor să ia masa de prânz, să se odihnească după terminarea cursurilor, să-şi facă lecţiile sub îndrumarea profesorilor, să practice diverse sporturi şi o gamă largă de activităţi recreative.

Pentru elevi, programele extra-școlare au o ofertă la fel de atractivă: sporturi, cursuri de muzică, programe de alimentație sănătoasă, programe educaționale pentru protejarea mediului etc. Spre exemplu, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1  (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă (hârtie-carton, plastic).

Sectorul 1 al Municipiului București a luat măsuri și pentru siguranța elevilor.

Toate unitățile de învăţământ aflate în administrarea Sectorului 1 al Municipiului București sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliţiei Comunitare, timpul de răspuns al echipelor de intervenţie fiind de maxim 7 minute de la acţionarea acestora. Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învăţământ într-un loc uşor accesibil personalului de pază și se utilizează în următoarele situaţii: pătrundere fără drept în unitatea de învăţământ, intrare prin efracţie, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii şi liniştii publice, urgenţe medicale sau în caz de incendiu.

De asemenea, au fost montate până în prezent 71 de camere de supraveghere în 17 școli și licee care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă şi permit intervenția rapidă a poliţiştilor comunitari atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor. Camerele supraveghează permanent accesul, zonele de recreere şi perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi sunt racordate la Dispeceratul Central şi la dispeceratele Poliţiilor de Cartier.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut