Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Andrei Chiliman: Liderii PD – legaţi ombilical de distrugerea Parcului Bordei

Publicat: 14.11.2007
  (reacţie a Primarului Sectorului 1 legată de articolul "Liderii PD plătiţi de Costanda", publicat de Evenimentul Zilei în ediţia din 14.11.2007)
 

"Afacerea Bordei, ale cărei încrengături au fost dezvăluite de Evenimentul Zilei, demonstrează încă o dată că preşedintele României are dreptate: liderii PD nu fură!…

Din păcate, Parcul Bordei nu este decât o afacere profitabilă pentru unii lideri din Partidul Democrat. Relaţia de afaceri pe care o au Sulfina Barbu (fost ministru PD al Mediului) şi Silvian Ionescu (PD, fost şef al Gărzii de Mediu) cu Costel Costanda arată cum liderii democraţi se hrănesc financiar din distrugerea Parcului Bordei. Faptul este cu atât mai grav cu cât cei doi membri PD au fost "apărătorii" şi "protectorii" mediului, iar acum fac profit de pe urma distrugerii Parcului Bordei. Ei nu sunt demni de funcţia publică pe care au deţinut-o!

Dezvăluirea descifrează din încurcatele iţe ale afacerii care s-a ţesut în jurul Parcului Bordei. Acum înţelegem mai bine graba cu care, acum o lună, primarul PD Adriean Videanu a supus votului Consiliului General, PUZ-ul care înlesneşte obţinerea autorizaţiei de construire în parc. Deşi i-am solicitat să găsim o soluţie comună cu Guvernul pentru salvarea parcului, domnul Videanu a obţinut PUZ-ul cu voturile PD şi PLD, înainte de emiterea ordonanţei prin care se interzice distrugerea parcurilor. Astfel, membrii PD – în frunte cu primarul lor general – au găsit soluţii imobiliare profitabile pentru domnul Costanda, arătând că nu-i interesează decât propriile afaceri.

Îi prezint primarului general al PD avizul de urbanism emis în februarie 2005 de Comisia Tehnică de Urbanism a CGMB, care reglementează indicatorii de urbanism pentru parcul Bordei. Este un document fără de care niciun PUZ nu ar putea intra pe ordinea de zi a CGMB şi, de asemenea, un document din care rezultă că arhitectul – şef şi Comisia Tehnică de Urbanism au autorizat amenajarea parcului Bordei, dar pentru agrement!

Acest document a fost făcut pierdut de către domnul Constanda şi, ceea ce este mult mai grav, reprezentanţii Primăriei au „uitat" să-l invoce în instanţă. Este motivul pentru care afirm că, în acest moment, contestaţia în anulare aflată pe rolul instanţelor are reale şanse de succes.

Îi solicit domnului Videanu să nu accepte devalizarea conturilor municipalităţii, prin plata aşa-ziselor despăgubiri solicitate de Constanda, până la epuizarea tuturor procedurilor judiciare aflate în derulare. În caz contrar, îl acuz public de administrarea cu rea credinţă a banilor publici şi reprezentarea explicită şi exclusivă a cercurilor de afaceri oneroase!"

Andrei Chiliman,

Primarul Sectorului 1

Prezentăm ataşat documentul Comisiei Tehnice de Urbanism – emis în anul 2005 – prin care arhitecţii municipali aprobă amenjarea Parcului Bordei, însă pentru construcţii de agrement.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut