Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Andrei Chiliman: Parcul Bordei nu este monedă de schimb pentru a satisface intersele unor oameni de afaceri

Publicat: 01.11.2007
  Primarul sectorului 1, Andrei Ioan Chiliman, contestă modul în care Primăria Capitalei înţelege să rezolve problema Bordei, afirmând, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediului Primăriei Sectorului 1, că „Parcul Bordei nu este monedă de schimb pentru a satisface intersele unor oameni de afaceri".
 

Primarul sectorului 1, Andrei Ioan Chiliman, contestă modul în care Primăria Capitalei înţelege să rezolve problema Bordei, afirmând, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediului Primăriei Sectorului 1, că „Parcul Bordei nu este monedă de schimb pentru a satisface intersele unor oameni de afaceri".

"Primarul General continuă acţiunile îndreptate împotriva intereselor bucureştenilor şi, de unde a fost partener al domnului Constanda şi avocat al acestuia, acum a devenit negociator şef al omului de afaceri în relaţia cu bucureştenii", a precizat primarul Andrei Chiliman, referindu-se la proiectul de hotărâre privind schimbul de terenuri dintre municipalitate şi Constanda, aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul de hotărâre pe care îl propune Primarul General Adriean Videanu – referitor la schimbul de terenuri cu omul de afaceri Costică Constanda – nu a fost prezentat pentru studiu consilierilor municipali, până în ziua şedinţei CGMB.

"Nu înţelegem de această negociere nu se face în mod transparent. Separat de acţiunile domnului Adriean Videanu împotriva bucureştenilor – pe care acesta le continuă la Primăria Capitalei – eu consider că Parcul Bordei trebuie şi poate fi salvat, motiv pentru care am continuat acţiunile în acest sens. Am primit peste două sute de telefoane pentru susţinerea proiectului de salavare a parcului, apeluri adresate parlamentarilor şi guvernanţilor. Toate aceste telefoane încep să aibă rezultate: a fost emisă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru salvarea spaţiilor verzi, iar în şedinţa de miercuri a Guvernului s-a avizat favorabil iniţiativa legislativă a unor senatori pentru salvarea parcului Bordei, în sensul de a declara parcul de utilitate publică. Şi la nivel guvernamental lucrurile încep să funcţioneze. Ar fi regretabil ca aceste eforturi să fie distruse printr-un mijmaş a domnului Videanu, care vrea să folosească parcul Bordei într-un schimb profitabil doar pentru un singur om, adică Costică Constanda", a mai spus Primarul Sectorului 1.

Potrivit Primarului Andrei Chiliman, Primăria Sectorului 1 este pregătită să intervină pentru a amenaja spaţiul verde de pe malul Lacului Floreasca ca parc public, pentru a-l reda bucureştenilor.

„Suntem pe drumul cel bun pentru salavarea Parcului Bordei şi vreau să mulţumesc celor care s-au implicat în acest proiect. Lupta continuă şi ne apropiem de o fază în care putem salva suprafaţa parcului. Noi am pregătit, împreună cu un grup de arhitecţi peisagişti, un studiu pentru a putea ajunge la un proiect de reamanejare. Trebuie să fim pregătiţi pentru a prelua parcul, pentru că sunt convins că acesta va reveni bucureştenilor. Trebuie amenajat şi preluat la noi pentru a-l feri de iniţiative municipale îndreptate împotriva zonelor verzi", a mai spus Primarul Andrei Chiliman.

INFORMAŢII DE BACKROUND:

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman a solicitat, săptămâna trecută, sprijinul Parlamentului pentru salvarea Parcului Bordei.

„Din păcate, am ajuns să cerem ajutorul legislativului ţării pentru a salva verdele din Bucureşti, după ce legislativul oraşului, adică Consiliul General, dar şi primarul Adriean Videanu au devenit apărătorii unui om de afaceri în detrimentul sănătăţii locuitorilor Capitalei. Solicit parlamentarilor de Bucureşti – şi nu numai – să se altăture demersului nostru pentru slavarea sspaţiilor verzi şi să susţină proiectul de lege pentru declararea Parcului Bordei de utilitate publică, în vederea exproprierii şi redării acestui parc bucureştenilor", afirma Primarul Sectorului 1.

Edilul sectorului 1 le mulţumeşte bucureştenilor care s-au alăturat campaniei „Salvaţi Parcul Bordei" şi a anunţat că linia TELVERDE 0800.800.111 a rămas deschisă cetăţenilor care doresc să se alăture acestei iniţiative.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut