Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Anunț important privind parcările de reședință din Sectorul 1!

Publicat: 15.12.2023

Începând cu data de 01.01.2024, conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București (H.C.G.M.B.) nr. 108/27.04.2023 – privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în Municipiul București, taxele pentru închirierea locurilor de parcare de reședință vor fi următoarele:

➡ ZONA A: 683 lei
➡ ZONA B: 569 lei
➡ ZONA C: 455 lei
➡ ZONA D: 341 lei

Pentru mai multe detalii, puteți consulta H.C.G.M.B. nr .108/27.04.2023 – privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în Municipiul București: https://bitly.ws/368Uq 

Conform art.65. alin. (5) din Legea 448/2006 – privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, persoanele cu dizabilități nu vor achita taxa pentru locul de parcare de reședință, aceștia beneficiind de gratuitate.

Procedura de reînnoire a contractelor de închiriere loc parcare se va desfășura în perioada 15 ianuarie – 31 martie.

Solicitările pentru atribuirea unui loc de parcarea de reședință vor fi înregistrate exclusiv online, începând cu data de 15 ianuarie, ora 12:00, în platforma digitală SIPR accesând adresa electronică https://parcari.adp-sector1.ro/ , acestea rămânând valabile până la data alocării unui loc de parcare.

Pentru persoanele care nu posedă abilități digitale, Biroul Parcări Publice va asigura suportul tehnic necesar la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 din B-dul Poligrafiei nr. 4, Sector 1, București.

Pentru a putea obține un loc de parcare în parcările de reședință solicitanții (persoane fizice) trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiții de eligibilitate:
1. să dețină în proprietate sau în folosință (comodat autentificat la notar, leasing etc.) un autoturism;
2. să aibă domiciliul sau reședința (dovedite cu documente de identitate – CI/BI) în imobilele din Sectorul 1, în proximitatea cărora sunt amenajate locuri de parcare de reședință;
3. să dețină rol fiscal înregistrat la Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale a Sectorului 1;
4. autoturismul pentru care se solicită atribuirea locului de parcare să fie în circulație, fapt dovedit cu ITP valabil;
5. autoturismul să fie înmatriculat în Municipiul București, excepție făcând cele cu contract de leasing;
6. autoturismul pentru care se solicită atribuirea locului de parcare să dețină o poliță de asigurare RCA valabilă.

IMPORTANT! Nu vor fi luate în considerare solicitările pentru închirierea locurilor de parcare transmise pe adresa de e-mail a Administrației Domeniului Public Sector 1 sau depuse la Registratură.

Pentru mai multe detalii puteți consulta Regulamentul privind organizarea și funcționarea parcărilor publice de reședință accesând următorul link: https://bitly.ws/368UZ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut