Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Aproape 3.500 de elevi din 26 de unități de învățământ beneficiază de programele “Grădinița de Vacanță” și „Școala de Vară”. “Am răspuns mereu afirmativ solicitărilor de finanțare din partea școlilor”

Publicat: 22.06.2023

În acest an, Primăria Sectorului 1 asigură o finanțare record pentru ca un număr fără precedent de școli și grădinițe să rămână deschise și pe timpul verii. În concret, 3.455 de elevi și preșcolari din 26 de unități de învățământ vor beneficia de programele "Grădinița de Vacanță" și "Școala de Vară", inițiate și finanțate de administrația locală a Sectorului 1.

Astfel, 2.255 de copii de vârstă preșcolară din 15 grădinițe vor beneficia de programul "Grădinița de Vacanță", față de 1.708 în anul 2022, și 1.200 de elevi din 11 școli vor beneficia de programul "Școala de Vară", față de 390 de elevi anul trecut.

Aceștia vor beneficia, în perioada 01 iulie-31 august 2023, în fiecare zi lucrătoare, între orele 08:00-17:00, de supravegherea unor cadre didactice specializate, de mese calde/gustări și vor participa la activități educativ – recreative specifice vârstei lor.

"În Sectorul 1 ne îngrijim de viitorul copiilor noștri. De când am preluat mandatul de primar am investit masiv în sistemul de educație pentru rezolvarea promptă a tuturor problemelor cu care acesta se confruntă. Am răspuns mereu afirmativ solicitărilor de finanțare pertinente venite din partea directorilor de grădinițe, școli și licee. Fie că vorbim de modernizarea și extinderea infrastructurii școlare, de achiziționarea de materiale didactice de ultimă generație sau de proiecte educaționale utile pentru elevii noștri, am dat curs, fără nicio discriminare, acestor cereri. Astăzi, vă prezint ca studiu de caz programele "Grădinița de Vacanță" și "Școala de Vară", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În această vară, proiectul educațional "Grădinița de vacanță" se va derula într-un număr record de unități de învățământ, după cum urmează: Grădinița nr. 42, Grădinița nr. 44, Grădinița nr. 46, Grădinița nr. 50,  Grădinița nr. 52, Grădinița nr. 97, Grădinița nr. 116,  Grădinița nr. 122, Grădinița nr. 206, Grădinița nr. 222, Grădinița nr. 248, Grădinița nr. 252, Grădinița nr. 281 "Steaua", Grădinița nr. 283 și Școala Gimnazială nr. 183.

Administrația locală a alocat, pentru implementarea acestui program, 14.274.750 lei. Este vorba despre 150 lei/zi/preșcolar, din care 30 lei/zi/preșcolar se vor aloca pentru hrană și 120 lei/zi/preșcolar se vor aloca pentru activitățile educaționale.

Menționăm faptul că, din cele 2.255 locuri, se vor rezerva 25 de locuri pentru preșcolarii cu cerințe educaționale speciale. Pentru aceștia costul total va fi de 215 lei/zi/preșcolar, din care 30 lei/zi/preșcolar se vor aloca pentru hrană și 185 lei/zi/preșcolar se vor aloca pentru activitățile educaționale.

Cât privește programul "Școala de Vară", acesta se va desfășura la Școala Gimnazială nr.162, Școala Gimnazială nr. 178, Școala Gimnazială nr. 181, Școala Gimnazială nr. 183, Școala Gimnazială nr. 184, Școala Gimnazială nr. 192, Școala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială "Uruguay", Liceul Greco Catolic "Timotei Cipariu", Școala Gimnazială "Alexandru Costescu" și Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu". Pentru acest proiect am alocat de la bugetul local 150 lei/zi/copil,  din care vor fi alocați 30 lei/zi/copil pentru hrană (mic dejun, prânz, gustare), respectiv 120 lei/zi/preșcolar pentru activitățile educaționale.

"Am avut toată deschiderea de a finanța derularea acestor programe în toate școlile și grădinițele pe care le administrăm. Am informat din timp conducerile unităților de învățământ despre derularea programelor. Pentru "Gradinița de Vacanță" am transmis invitații către toate cele 19 grădinițe pe care le administrăm la care s-au adăugat 10 școli care au și grupe de preșcolari, iar pentru "Școala de Vară" am transmis invitații pentru toate cele 27 de școli pe care le administrăm la care se adaugă liceele care au clase pentru învățământul primar. Noi nu am restricționat niciunei școli sau grădinițe înscrierea în program, finanțăm derularea acestora în unitățile de învățământ care și-au exprimat dorința implementării lor. Fac un apel către directorii grădinițelor, școlilor și liceelor să decidă în anul școlar viitor participarea într-un număr și mai mare la programele  "Grădinița de Vacanță" și "Școala de Vară", în interesul elevilor și părinițor din Sectorul 1", a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Programul "Grădinița de Vacanță", în cifre:

• În anul 2017: 350 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a cinci unități de învățământ preșcolar de stat de pe raza Sectorului 1;
• În anul 2018: 650 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a opt unități de învățământ preșcolar de stat de pe raza Sectorului 1;
• În anul 2019: 725 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a opt unități de învățământ preșcolar de stat de pe raza Sectorului 1;
• În anul 2020: 825 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a șapte unități de învățământ preșcolar de pe raza Sectorului 1;
• În anul 2021: 678 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a cinci unități de învățământ preșcolar de pe raza Sectorului 1;
• În anul 2022: 1708 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a paisprezece unități de învățământ preșcolar de pe raza Sectorului 1.

Toate creșele din Sectorul 1, deschise în lunile iunie și iulie

În plus, reamintim faptul că, în Sectorul 1, sunt deschise toate creșele în lunile iunie-iulie. Este vorba despre cinci creșe cu un număr de 674 de locuri. În luna august, acestea sunt închise pentru igienizare.

În acest moment, deschidem procedura de înscriere pentru 240 locuri dispobile în creșe. Aceasta va începe marți, 4 iulie, și va dura până duminică, 16 iulie. Locurile disponibile la creșele din subordinea DGASPC Sector 1 sunt repartizate astfel:

 52 locuri la creșa "Vrancei" din str. Vrancea nr. 9;
 63 locuri la creșa "Sfântul Andrei" din str. Cosmești nr. 15;
 60 locuri la creșa "Jiului" din str. Pajurei nr. 2C;
 15 locuri la creșa centrului Româno – Danez pentru Educație Integrată din bd. Mareşal Al. Averescu nr. 17;
 50 locuri la creșa "Sfântul Nicolae" din str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 74.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut