Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Atitudinea Eco contează! Elevii din Sectorul 1 salubrizează Pădurea Băneasa

Publicat: 04.04.2016

Elevii din Sectorul 1 se implică în menținerea unui mediu curat și sănătos. Aproximativ 120 de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuță" vor realiza marți, 5 aprilie, începând cu orele 11:00, o amplă acțiune de ecologizare în Pădurea Băneasa. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 1 și compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare, și face parte din campania de curățenie desfășurată în fiecare primăvară în această zonă administrativă.

"Ca în fiecare primăvară, în Sectorul 1 am  dat startul unei ample campanii de curățenie și ecologizare a domeniului public. Pe lângă programul de salubrizare, în această zonă administrativă vom organiza și o serie de acțiuni ecologice care au ca scop implicarea comunității, în special a celor mici, în salubrizarea celui mai verde sector al Capitalei. Numai împreună putem păstra un mediu curat și sănătos pentru noi și generațiile viitoare!", a declarat viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Acțiunea de ecologizare va porni de la intrarea în Pădurea Băneasa, dinspre strada Jandarmeriei, punctul de întâlnire dintre elevi și reprezentanții Romprest. Cei mici vor fi dotați de către compania de salubrizare cu mănuși și saci de plastic pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a acțiunii de ecologizare. La sfârșitul evenimentului, micii ecologiști vor primi din partea organizatorilor diplome și medalii.

Peste 1000 de străzi salubrizate până la începutul lunii mai

Începând cu jumătatea lunii martie, Primăria Sectorului 1 și compania Romprest desfășoară campania de curățenie de primăvară a domeniului public. Până la începutul lunii mai, în Sectorul 1 vor fi organizate ample acţiuni de salubrizare manuală şi mecanizată a celor 1125 de artere din această zonă administrativă.

În cadrul curățeniei de primăvară, compania Romprest va desfășura următoarele activități: răzuitul rigolelor, măturatul manual și mecanizat, stropitul și spălatul carosabilului şi trotuarelor cu substanțe ecologice și apă din puțurile proprii de mare adâncime, precum și întreținerea curățeniei. De asemenea, vor fi colectate deșeurile rezultate de la populație, precum și cele existente în depozite necontrolate. Pentru desfășurarea curățeniei se vor folosi peste 150 de utilaje și 450 de muncitori pe zi.

Tot în cadrul curățeniei de primăvară, Romprest va salubriza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi curăţate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente de precolectare selectivă a deșeurilor.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut