Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Au fost schimbate criteriile de atribuire a locuințelor pentru tinerii de până la 35 de ani

Publicat: 03.08.2021

Consiliul Local al Sectorului 1 a votat în unanimitate, astăzi, 3 august, un proiect de hotărâre prin care a fost reglementată situația contractelor de închiriere pentru locuințele destinate tinerilor în vârstă de până la 35 de ani din imobilul situat în strada Munții Tatra nr. 18-20, lângă Piața Victoriei.

Blocul cuprinde un număr de 58 de garsoniere și este construit din fonduri proprii. Locuințele au fost închiriate tinerilor începând cu anul 2006, contractele fiind reînnoite din trei în trei ani: 2006, 2009, 2012, 2015 și 2018. O locuință în acest imobil are o suprafață de aproximativ 43-44 de metri pătrați, în funcție de mărimea balconului, iar chiria este de 10 lei/mp/lună.

Potrivit hotărârii, atribuirea se va face în ordinea stabilită conform listei de priorități întocmită în ordinea punctajelor obținute. Locuințele se vor atribui tinerilor în vârstă de până la 35 de ani care realizează un venit mediu net lunar care nu depășește salariul mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statistică.

Consilierii locali au propus și au votat, în ședința de astăzi, mai multe amendamente. Unul dintre acestea prevede ca în cazul actualilor chiriași, cărora le expiră contractul și au împlinit vârsta de 35 de ani, vor avea la dispoziție un termen de 12 luni pentru eliberarea locuinței.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut