Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Au unde şi cu ce,

Publicat: 03.06.2008
  Micuţii au un loc asigurat în grădiniţele din Sectorul 1
 

Micuţii din Sectorul 1 au un loc asigurat la grădiniţă. În Sectorul 1 nu va exista, nici în acest an, o criză a locurilor în grădiniţe. Mai mult, din septembrie 2008, în Sectorul 1 vor exista microbuze care vor aduce copiii la grădiniţe.

În anul şcolar 2008-2009, grădiniţele din Sectorul 1 oferă 5.868 de locuri pentru copiii cu vârste preşcolare. Capacitatea grădiniţelor va creşte cu peste 700 de locuri noi, după ce Primăria Sectorului 1 va finaliza, în vara aceasta, lucrările de extindere a cinci grădiniţe şi va încheia procedurile de achiziţie a patru localuri noi.

De asemenea, din septembrie 2008 copiii cu vârste preşcolare vor ajunge la grădiniţă cu microbuze puse la dispoziţie de Primăria Sectorului 1.

„Avem locuri în grădiniţe suficiente pentru toţi copiii. Cu toate acestea, în câteva cartiere, numărul grădiniţelor este redus raportat la numărul de copii cu vârste preşcolare, micuţii fiind nevoiţi să meargă în localuri care sunt la distanţe mari de casă. Până la identificarea unor noi sedii pentru grădiniţe, Primăria le pune la dispoziţia copiilor din Bucureştii Noi, Pajura şi Chitila mijloace de transport care să-i ia de acasă şi să-i aducă la grădiniţele în care sunt înscrişi", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Cele 47 de grădiniţe din Sectorul 1 (dintre care patru clădiri noi, achiziţionate anul trecut) acoperă cererea pentru anul şcolar 2008-2009. Mai mult, Primăria Sectorului 1 va achiziţiona alte patru imobile noi care vor primi destinaţie de grădiniţe, creându-se astfel un plus de 480 de locuri pentru a răspunde şi cererilor venite din alte sectoare bucureştene.

„Toţi copiii din Sectorul 1 cu vârste de grădiniţă au un loc asigurat într-una din cele 47 de unităţi preşcolare administrate de Primărie. Mai mult, în vara aceasta vom avea patru grădiniţe noi, iar în alte cinci vor fi finalizate lucrările de extindere, având astfel un plus de peste 700 de locuri. În Sectorul 1 nu se poate vorbi despre o criză a locurilor în grădiniţe, pentru că am anticipat această problemă încă de anii trecuţi şi am luat măsuri din timp, pentru a preveni o problemă cu care, din păcate, se confruntă alte sectoare sau localităţi din ţară. Ne preocupă educaţia copiilor, ne preocupă viitorul lor", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Lucrările de extindere a grădiniţelor nr.50, nr. 56, nr. 146 şi la grădiniţa nr.222 –  care vor crea un plus de 370 de locuri – vor fi încheiate în perioada vacanţei de vară. La fel şi lucrările de mansardare şi construcţie a unui corp nou de clădire de la grădiniţa nr. 42, de pe strada Gala Galaction.

Faţă de anul şcolar 2006-2007 – când existau 4.550 de locuri în 36 de grădiniţe -, numărul locurilor în grădiniţe a crescut la 5.868 în prezent. În septembrie 2008, grădiniţele din Sectorul 1 vor avea o capacitate de peste 6.500 de locuri, în urma achiziţiilor de clădiri noi şi finalizarea lucrărilor de extindere în cinci grădiniţe.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut