Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Avem un site nou compatibil  cu toate device-urile și care poate rula pe orice platformă. “Fostele administrații au fost dezinteresate de digitalizarea și transparentizarea Primăriei”

Publicat: 26.02.2024

Administrația locală a Sectorului 1 face un pas important în procesul de digitalizare și eficientizare a serviciilor publice. Primăria Sectorului 1 are un nou website mai modern, mai accesibil  și mai transparent, care răspunde mai bine nevoilor comunității locale.

Site-ul www.primariasector1.ro funcționează ca o veritabilă platformă care unește toate serviciile oferite de instituțiile administrației locale: Direcția Publică de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale, Administrația Domeniului Public, Poliția Locală, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Complexul Multifuncțional Caraiman și Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului.

Acesta a fost  realizat în cadrul proiectului POCA cu finanțare europeană “Transpunerea în practica a principiilor bunei guvernări la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București prin implementarea Strategiei de management si dezvoltare instituțională a Primăriei Sectorului 1 al municipiului București (SMDI) pentru perioada 2022-2023”, a  costat 50.000 de euro, iar prețul include și mentenanța lui pe o perioadă de 3 ani.

Vechiul website nu mai fusese actualizat de peste 15 ani, din 2008, și nu era optimizat pentru a fi accesat de pe telefon. Fusese făcut de o firmă de casă PSD, iar cu banii cheltuiți pe mentenanță s-ar fi putut realiza 3-4 site-uri noi. Am constatat un dezinteres profund al fostelor administrații PSD și PNL pentru a digitaliza și transparentiza activitatea de zi cu zi a primăriei.  Serviciile IT au fost folosite doar pentru a sifona bani din bugetul local”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Noul website este compatibil cu toate device-urile, poate rula pe orice platformă (Windows, Linux, IOS, Android etc.), și are un motor de căutare care permite găsirea rapidă a informaților. Având în vedere ultimele atacuri cibernetice care au vizat instituțiile publice, în realizarea lui am pus accent pe securitatea informațiilor și pe protejarea datelor cu caracter personal. 

“Lansarea acestei platforme website reprezintă un pas semnificativ către modernizarea și eficientizarea serviciilor publice, punând accent pe accesibilitate, transparență și implicarea cetățenilor în procesul decizional”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură

Tel. fix: 021/319.10.13/int.151

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut