Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Bugetul Sectorului 1, pentru a 11-a oară în dezbaterea Consiliului: „Trebuie să dăm urgent drumul la investiții”

Publicat: 01.04.2022

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri, 1 aprilie 2022, ora 12.00, o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1. Singurul proiect aflat pe ordinea de zi este aprobarea bugetului general centralizat al Sectorului 1.

Este a 11-a oară când consilierii locali sunt convocați pentru a dezbate și aproba acest proiect. La ultima ședință, din 30 martie 2022, mai mulți consilieri locali au plecat din sala de consiliu, după șapte ore de discuții, și nu a mai fost asigurat cvorumul necesar desfășurării unei ședințe de consiliu.

"Alianța PNL- PSD de la Sectorul 1 a părăsit sala de ședință a Consiliului Local. Consilierii majorității PSD și PNL pur și simplu au fugit din sala de Consiliu atunci când trebuia să se voteze proiectul de buget pe anul 2022. Dar n-au plecat oricum. Au făcut și o ilegalitate! O mascaradă politică care a durat șapte ore. Am stat până la ora 22.00 și am susținut cu argumente legalitatea proiectului de buget. Directorul economic al Primăriei, un specialist în domeniu, a susținut, în ședința de consiliu, același lucru. Le-am spus că acest proiect trebuie votat urgent, pentru a da drumul la investiții mai repede.

Pentru că nu aveau argumente, PSD+PNL au votat inițial, cot la cot, amânarea discutării bugetului pentru vineri, la propunerea unui fost consilier PSD, fost viceprimar al lui Dan Tudorache. Le-am spus că este ilegal ce fac, deoarece n-au voie să-l retragă – nu sunt inițiatorii proiectului. Pentru a acoperi această ilegalitate, pur și simplu au părăsit sala, fără explicații, și nu a mai fost realizat cvorumul necesar desfășurării unei ședințe de consiliu. Alianța PNL- PSD este alianța lașilor," a declarat, pe 30 martie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Investițiile

Edilul a explicat că proiectul de buget pe anul 2022 cuprinde o lungă listă de investiții, care nu pot fi demarate până când acest document esențial pentru comunitatea locală nu este votat. Printre cele mai importante sunt:
– Reabilitarea termică a 47 de blocuri;
– Lucrările de modernizare a 50 de străzi din Sectorul 1;
– Demararea proiectului "Termoficare de la soare";
– Lucrările de semnalizare din jurul școlilor: treceri de pietoni înălțate, montarea de limitatoare de viteză, marcaje etc;
– Achiziția sistemului de antiefracție pentru toate unitățile de învățământ din Sectorul 1;
– Lucrările la extensia modulară de la Școala Gimnazială "Herăstrău";
– Lucrările de refuncționalizare a corpului din strada Mareșal Averescu a școlii "Pia Brătianu";
– Achiziția "Atelierelor Berthelot", imobilul în care fac practica elevii Liceului "Nicolae Tonitza";
– Lucrările de la creșa "Jiului" din strada Pajura;
– Achiziția mai multor imobile de patrimoniu – hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Radio, clădirea Ciclop etc – în vederea implementării unor proiecte de regenerare urbană;
– Reabilitarea și reamenajarea parcului Regina Maria;
– Construcția a 19 parcări automate;
– Modernizarea și extinderea rețelei de iluminat public din Sectorul 1.

Ședința Consiliului Local Sector 1 va fi transmisă, în direct, pe canalele de Facebook și YouTube ale Primăriei Sectorului 1.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut