Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Bustul lui Mircea Eliade, în patrimoniul cultural al Sectorului 1

Publicat: 25.11.2015

Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc, a participat marți, 24 noiembrie 2015, la ceremonia de dezvelire a monumentului comemorativ ridicat în cinstea omului de cultură Mircea Eliade. Bustul a fost amplasat în Sectorul 1, la intersecția bulevardului Mircea Eliade cu strada Aviator Radu Beller.

"Patrimoniul cultural și istoric al Sectorului 1 s-a îmbogățit cu încă un monument de certă valoarea arhitectonică. Dezvelirea bustului lui Mircea Eliade reprezintă o zi importantă pentru viața culturală a Bucureștiului și un gest de apreciere la adresa acestei personalități", a declarat viceprimarul Vasile Moțoc, prezent la eveniment.

Alături de viceprimarul Sectorului 1, la eveniment au mai fost prezenți academicienii Constantin Bălăceanu-Stolnici și Răzvan Theodorescu, precum și alte personalități ale vieții publice românești. De asemenea, la ceremonie a participat și autorul lucrării, artistul plastic Gheorghe Tănase.

Mircea Eliade (1907 – 1986) a fost o personalitate complexă a culturii și literaturii românești: istoric al religiilor, scriitor și gânditor român de renume internațional.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut