Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Câinii comunitari din Sectorul 1, microcipați de Poliția Comunitară

Publicat: 14.09.2009
 

Câinii comunitari şi pisicile din Sectorul 1 vor fi sterilizaţi şi monitorizaţi de poliţiştii comunitari prin microcipuri care le vor fi introduse în urechi.

 

Potrivit unei hotărâri aprobate de Consiliul Local, patrupedele aflate pe teritoriul Sectorului 1, care nu aparţin unei rase pure vor fi microcipate şi înregistrate într-o bază de date, care va fi gestionată de către Direcţia Generală de Poliţie Comunitară a Sectorului 1.

Activitatea de identificare a animalelor de rasă comună cu proprietar sau deţinător se va realiza prin microcipare, operaţie ce va fi executată de către Serviciul Poliţia Animalelor.

Pentru a avea un control clar al câinilor comunitari, cei care au adoptat animale de pe stradă ori din faţa blocului vor fi obligaţi să le declare Poliţiei Comunitare în termen de un an (pentru câini) sau doi ani (pentru pisici), de la data intrării în vigoare a hotărârii, pentru ca patrupedele să fie identificate şi, astfel, să fie monitorizate.

În baza de date vor fi înscrise numele şi prenumele proprietarului, domiciliul, numărul de telefon al acestuia, adresa la care se află animalul, datele sale de identificare (specie, rasă, culoare, talie, sex, vârstă), data luării acestuia în evidenţă şi zona în care a fost microcipat.

În plus, persoanele fizice sau juridice care au în grijă maidanezi sunt obligate să anunţe decesul acestora sau momentul în care patrupedele fac pui, în cel mult 15 zile de la „eveniment".

Cei care vor refuza să-şi înregistreze animalele în baza de date riscă amenzi de până la 800 de lei, iar aceia care se vor opune „microcipării" ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: comunicare@primariasector1.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut