Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Campania de colectare a deşeurilor EEE continuă în Sectorul 1

Publicat: 06.01.2012

Din grijă pentru mediu şi pentru sănătatea locuitorilor Capitalei, Primăria Sectorului 1 şi firma Romprest – prestatorul serviciului de salubritate din această zonă administrativă – în colaborare cu Asociaţia "Environ" continuă campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE).

În data de 8 ianuarie 2012, cetăţenii Sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi, care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe. Toate deşeurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest. Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate în vederea tratării lor ecologice, valorificării şi reciclării în conformitate cu legislaţia europeană de mediu.

Primăria Sectorului 1 solicită locuitorilor să nu arunce, alături de echipamentele electrocasnice vechi, resturi menajere sau materiale de construcţii.

Administrația locală a lansat, încă din martie 2008, un program de colectare gratuită a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice. Locuitorii Sectorului 1 s-au putut debarasa de aparatura nefolositoare: monitoare de calculator, televizoare, aparate de radio, frigidere, maşini de spălat etc.

Până în prezent, Primăria Sectorului 1 a colectat peste 200 de tone de deșeuri EEE. Numai în cursul anului 2011 locuitorii Sectorului 1 s-au debarasat de peste 30 de tone de echipamente electrocasnice vechi care le ocupau inutil spaţiul din casă.

"Deşeurile electronice, electrice şi electrocasnice sunt un pericol pentru mediu. Lăsate la voia întâmplării pe spaţiile verzi sau pe stradă, ele ne pot afecta sănătatea. Prin aceste campanii ne dorim să fim prima administraţie locală care implementează la nivelul întregii comunităţi un program de conştientizare şi colectare selectivă a DEEE-urilor. Grija pentru mediu începe de la noi de acasă", spune Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Administrația locală a Sectorului 1 desfășoară în a doua duminică a fiecărei luni campania "Scoate-l în stradă". Informaţii suplimentare pot fi obţinute la tel. 021/668.10.50 şi 021/9460 – dispecerat Romprest.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut