Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Campanie anti-drog în școlile din Sectorul 1

Publicat: 24.04.2014

Primăria Sectorului 1, în colaborare cu Asociația Green Gate, derulează începând de vineri, 25 aprilie, în școlile generale din această zonă administrativă, campania de combatere a consumului de tutun, alcool și droguri ușoare: "Nu te lăsa păcălit, drogurile îți fură viața".

Elevii din unitățile de învățământ vor afla, în perioada aprilie-mai, care sunt implicațiile consumului de droguri, respectiv riscurile și efectele acestora asupra sănătății și vieții sociale.

"În ultimii ani asistăm la un fenomen îngrijorător:  creşterea consumului de alcool, tutun şi chiar droguri la vârste din ce în ce mai  fragede. Prin acest proiect, ne-am propus să prevenim şi să combatem consumul unor astfel de substanţe de către elevii din Sectorul 1 şi să-i determinăm pe aceştia să adopte un mod de viaţă sănătos. Este de datoria noastră să avem grijă de sănătatea şi viitorul tinerilor şi să-i facem să conştientizeze că drogurile şi alcoolul le fură viaţa", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Proiectul presupune discuţii interactive ale elevilor cu specialişti în domeniu, proiecţii de filme şi distribuirea de materiale informative. Discuțiile vor fi moderate de membrii trupei Hi-Q, Dana Nălbaru și Florin Grozea, precum și de către președintele Forumului Antidrog FORAD, Cristian Ene.

Administrația locală a Sectorului 1 a luat, de-a lungul timpului, o serie de măsuri menite să-i ajute pe tineri să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu vor duce o viață sănătoasă. Astfel, Primăria Sectorului 1 a desfășurat, în anii precedenți, mai multe campanii educative, dintre care amintim: "Mănâncă sănătos, trăiește inteligent!" sau "Fii conștient, NU dependent! Spune etNUbotanice!".

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut