Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

“Caroserii” abandonate în sectorul 1

Publicat: 04.02.2005
Inspectori ai Direcţiei Inspecţie a Primăriei Sectorului 1, au efectuat controale pentru a preveni nerespectarea prevederilor legale. Agenţii constatatori ai Primăriei au ridicat toate autovehiculele fără stăpân şi pe cele abandonate aflate pe domeniul public şi care au fost depisatate anterior. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai A.D.P. Sector 1, ai Detaşamentului Gardienilor Publici, cadre de poliţie ale Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei şi de la secţiile din sector, care au confirmat şi legalitatea acţiunii. Cu această ocazie au fost descoperite şi patru maşini a căror stare improprie impune aplicarea interdicţiei de a circula pe drumurile publice şi pentru care se fac demersuri de identificare a proprietarilor.
 
Anunţăm cetăţenii că orice vehicul care staţionează mai mult de un an pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, fără plăcuţă de înmatriculare, al cărui proprietar este necunoscut, va fi ridicat de inspectorii locali ai primăriei. Lista autovehiculelor se va afişa la sediul primăriei, în vederea depistării proprietarului într-un termen maxim de 10 zile. Proprietarii identificaţi care vor să-şi recupereze autovehiculul sunt obligaţi să achite toate taxele şi impozitele prevăzute de lege, la unul din sediile care aparţin Direcţiei Taxe şi Impozite Sector 1, precum şi sumele corespunzătoare pentru inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi paza vehiculului sau, după caz, plata la zi a tarifului de parcare, dacă acesta staţiona într-o parcare. Dacă în decurs de 30 de zile nu este identificat proprietarul acestuia, vehicului trece în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale prin dispoziţie de primar.
 
De asemenea, vehiculul abandonat pe domeniul public al cărui proprietar/deţinător legal este cunoscut dar nu răspunde la somaţia de ridicare a acestuia de pe domeniul public sau privat, în maximum 5 zile, după alte 10 zile de la data somaţiei acesta trece automat în proprietatea primăriei pentru a fi predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor. Pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 421/ 2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al statului ori ale unităţilor administrativ-teritoriale, s-a încheiat un Protocol de Colaborare între Primăria Sectorului 1 şi Brigada de Poliţie Rutieră a municipiului Bucureşti, Administraţia Domeniului Public Sector 1 şi Detaşamentul Gardienilor Publici. Aceste instituţii vor conlucra permanent pentru ridicarea vehiculelor de acest gen, de pe teritoriul de competenţă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut